Successos

ROBATORIS A DOJO

Ataquen un camioner i li roben la càrrega de sabates

Els lladres es van emportar almenys 14 paletes de calçat i van tenir el xofer retingut mentre actuaven

A un altre transportista li van saquejar la càrrega de productes Nivea

Els Mossos estan buscant uns lladres, que es mouen amb un BMW i que fa uns dies van saquejar un camió en un àrea de descans de l'autopista AP-7 al Gironès i van amenaçar i retenir el camioner.

Els lladres, uns teloners, especialistes en desvalisar les càrregues dels camions tallant la lona de la caixa per comprovar quina mercaderia transporta, estaven en plena feina buidant un camió que anava carregat de sabates, aparcat arran d'autopista metre el xofer dormia. El camioner, però, es va despertar, es va adonar que l'estaven robant i es va adreçar als lladres, que el van amenaçar amb una arma i el van mantenir retingut mentre ells van continuar traslladant els palets de sabates a una furgoneta. Només quan van tenir el seu botí van alliberar el xofer, que va denunciar els fets i va facilitar una descripció dels lladres i els vehicles amb què es movien. Normalment aquests lladres no acostumen a ser violents i es preocupen d'endur-se la mercaderia sense que el transportista se n'adoni, però el cas demostra que en el supòsit de ser descoberts no dubten a utilitzar la violència per tenir a ratlla el xofer.

Aquest transportista de sabates no ha estat l'únic que ha perdut la càrrega en una aturada durant el camí per culpa dels lladres. Els teloners també van saquejar un altre camió que anava carregat de productes Nivea i es van endur dues paletes de material.

Els robatoris de la càrrega de camions s'han convertit en habituals a l'autopista, sobretot a les àrees de descans de la Jonquera, Garrigàs i el Gironès. La policia té identificats grups procedents de la zona de la conurbació de Barcelona que són especialistes en la matèria. El tema de la seguretat a les àrees de descans i de servei de l'autopista és una eterna reivindicació dels transportistes i tot just ara en alguns punts s'han començat a instal·lar zones d'aparcament tancades.

Amb els televisors a coll

Els Mossos també treballen per localitzar els individus que van robar mitja dotzena de televisors del centre comercial Carrefour de l'avinguda de França, a tocar de l'hospital de Girona. Els lladres, que van actuar en ple dia i en horari comercial, van ser captats per les càmeres de seguretat del centre quan sortien dissimuladament carregant els aparells.

LA XIFRA

14
paletes
de capses de sabates van robar els lladres al camioner atacat a l'AP-7.

LA XIFRA

2
paletes
de productes de la marca Nivea van robar a un altre transportista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.