Successos

successos

Empresonat un jove per vuit robatoris en cases i comerços

El noi, de 22 anys, havia estat detingut tres vegades en només sis dies

Els robatoris es van fer en domicilis i establiments de les Preses, Olot, Santa Pau i Sant Joan les Fonts

El jutge de guàrdia del jutjat d'Olot va ordenar el dia 7 de juliol l'ingrés a la presó d'Alberto Fernández Heredia, un jove de 22 anys i veí de les Preses, que havia estat detingut tres vegades en sis dies per haver comès vuit robatoris en diversos domicilis i comerços d'Olot i altres poblacions properes.

El jove, multireincident, amb un antecedent penal i nombrosos antecedents policials, va ser detingut els dies 1, 4 i 6 de juliol. El dia 1, se'l va detenir juntament amb un menor d'edat, que l'acompanyava. Al jove empresonat se li imputen diferents robatoris. En algun cas l'assalt va ser de nit en un habitatge, i en diversos establiments, com ara una carnisseria, una botiga de mobles i dos bars. Entre els objectes robats hi ha joies, material informàtic i electrònic i diners.

Un dels casos va tenir lloc en una casa de la Canya, l'1 de juliol. Els dos nois hi haurien entrat mentre els propietaris dormien i van marxar en veure's sorpresos.

Mitja hora més tard d'aquests fets, mentre els agents inspeccionaven la zona per trobar els assaltants, van veure un individu que sortia corrents de la botiga Mobles Capdevila, també de la Canya. Els agents van sortir al darrere del jove, el van identificar i detenir, i també l'altre jove, que s'havia amagat darrere un arbre.

Després de les comprovacions pertinents, van relacionar el detingut amb un robatori en una carnisseria de Sant Joan les Fonts i en un altre domicili de la mateixa localitat, d'on haurien robat material informàtic.

El dia 4 de juliol, el jove sortia de declarar dels jutjats d'Olot quan els agents el van tornar a detenir per la seva relació amb dos robatoris més en domicilis, que hauria comès entre els dies 23 i 26 de juny a Olot, aprofitant que els inquilins havien marxat. En aquest cas se n'hauria endut joies.

El detingut va passar, de nou, a disposició judicial el dia 6 de juliol i va quedar en llibertat amb càrrecs.

La pròxima, a la presó

El jutge, però, ja el va advertir que l'empresonaria si el tornaven a detenir. No van passar gaires hores, però, ja que aquest mateix dia les indagacions dels investigadors van portar els Mossos a detenir-lo una altra vegada, com a autor de dos robatoris amb força més.

El primer dels fets hauria passat la nit del 9 al 10 de juny al bar cafeteria Rocanegra d'Olot, on haurien trencat el vidre.

El segon robatori va passar el dia el 2 de juliol al Bar Cal Sastre de Santa Pau. Els lladres hi haurien accedit trencant un vidre, i van robar la televisió i diners de l'establiment. Els Mossos d'Esquadra no donen la investigació del cas per tancada i no descarten més detencions relacionades amb aquests fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.