El detingut als Pallaresos feia deu anys que es dedicava a col·leccionar armes i munició

La Guàrdia Civil va informar ahir que el veí dels Pallaresos que va ser detingut dijous acusat de tenir emmagatzemat a casa un autèntic arsenal d'armes de guerra i munició feia aproximadament deu anys que es dedicava a col·leccionar aquest tipus de material. Com ja va avançar ahir El Punt, aquesta operació policial es va dur a terme dijous, un dia després que un veí de l'acusat es posés en contacte amb el cos de seguretat estatal per denunciar el neguit que li causava que l'home tingués tots aquests artefactes acumulats, i barrejats amb un munt de ferralla.

En el registre del domicili hi van participar la unitat orgànica de la Policia Judicial de Salou, el grup especial de desactivació d'explosius (Gedex) de la Guàrdia Civil, així com també els tècnics especialistes en desactivació d'artefactes explosius (Tedax) dels Mossos d'Esquadra. Dins l'habitatge, els efectius hi van trobar uns 300 artefactes de la Guerra Civil, 37 armes curtes, 21 armes llargues, granades i un miler de cartutxos. Tot i la seva antiguitat, bona part dels projectils estaven activats, un fet que incrementava el risc que explotessin de manera incontrolada. Tot el material intervingut, així com el detingut, estan a disposició del jutjat d'instrucció número 5 de Tarragona. A banda, cal recordar que dijous, mentre la Guàrdia Civil carregava l'arsenal en furgonetes, es va disparar accidentalment un revòlver, i va ferir un agent en una mà. L'efectiu continuava ahir a l'hospital Santa Tecla de Tarragona, si bé la seva situació no era greu i mantenia la mobilitat de la mà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.