Successos

successos

Una trentena de persones imputades en una operació contra el ‘top manta'

Els Mossos d'Esquadra comissen més de 4.500 articles de marques falsificades en una actuació policial a Vilaverd i hi detenen tretze persones

La identificació de tretze individus d'origen senegalès, el 19 de juny, a Vilaverd (Conca de Barberà) i de deu més, ahir, a Coma-ruga, eleva a més de trenta el nombre de persones detingudes pels Mossos d'Esquadra en les tres últimes setmanes a les quals han s'ha imputat una falta contra la propietat industrial i intel·lectual. El dispositiu policial d'ahir es va dur a terme en el marc més extens d'una operació especial contra el top manta.

Els Mossos van revelar aquests i altres detalls de l'actuació policial durant la compareixença davant els mitjans de comunicació, ahir mateix, a la comissaria de Valls. Segons fonts policials, el cap de setmana passat els agents van interceptar tres vehicles que circulaven en caravana en sentit Montblanc, al municipi de Vilaverd, en un control preventiu, i en el registre hi van trobar més de 4.500 articles, tots de marques internacionals que havien estat falsificades. Entre els productes hi havia ulleres de sol, rellotges, ampolles de colònia, bosses de mà i roba. En l'operació la policia va identificar tretze persones d'origen senegalès, que van quedar en llibertat perquè el tipus d'infracció que van cometre està tipificada com a falta i no pas com a delicte.

“Hem intensificat la lluita contra el top manta amb l'objectiu de desmantellar els grups organitzats dedicats a la distribució d'aquests productes”, va declarar Jaume Giné, cap de la regió policial del Camp de Tarragona, que també va explicar com s'havia tirat endavant la iniciativa a partir de la recomanació de tècnics policials. En aquest context, segons va apuntar el mateix Giné, “fa poc temps que s'ha generat un equip específic per investigar fets d'aquestes característiques”.

Els Mossos d'Esquadra estan duent a terme una sèrie d'intervencions durant els darrers dies, a les comarques tarragonines i als municipis costaners de Catalunya, per tal d'evitar la distribució d'objectes falsificats en mercats ambulants. Des de començaments del mes de juny els agents han fet diverses actuacions que s'han resolt amb dos detinguts i una desena d'imputats. Les detencions es van produir a Salou, on la policia va intervenir mil ulleres de sol de marques internacionals falsificades, i també un centenar de bosses de mà. Els agents també segueixen de prop la gravació i distribució de CD i DVD, activitats tipificades igualment com a delictes patrimonials contra la propietat industrial i la propietat intel·lectual.

LA FRASE

La potestat sancionadora la tenen els ajuntaments i l'ha d'aplicar la policia local
Jaume Giné
Cap regió policial Camp Tarragona

LA XIFRA

4.500
articles falsificats
són els que van comissar els Mossos d'Esquadra en una operació a Vilaverd (Conca de Barberà)

Els municipis tenen la potestat de multar els clients

“Els venedors ambulants només són la punta de l'iceberg d'aquest negoci fraudulent”, va sostenir Jaume Giné, cap de la regió policial del Camp de Tarragona, que va admetre també que aquest tipus d'infracció s'ha convertit en “un problema complex ”. Giné va manifestar ahir, en la seva compareixença davant els mitjans d'informació, que els Mossos seran persistents en la persecució del top manta, però va aclarir, d'altra banda, que “la policia no posarà cap multa als clients, perquè la potestat sancionadora la tenen els ajuntaments”. Giné considera que són els municipis que, a través de les ordenances municipals, han de poder sancionar la gent que compri aquest tipus de productes, i “la policia municipal, la que ha d'aplicar les sancions”. El responsable dels Mossos al Camp de Tarragona va fer una crida a la ciutadania perquè se sentin coresponsables de la situació, i va recordar que “hi ha efectes col·laterals són delictius”. Giné va fer un toc d'atenció al públic en general perquè també consideri les conseqüències per a la salut que poden tenir aquests productes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.