Successos

policial

Imputen una farmacèutica en el cas de dopatge

Els Mossos d'Esquadra, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil i la Policia Andorrana, han imputat una farmacèutica d'Andorra, Eva Biec Pardo, sospitosa d'haver distribuït substàncies dopants a esportistes professionals. Els clients feien els encàrrecs a la web de la farmàcia, i els medicaments es portaven personalment fins a la Seu d'Urgell i Jaca (Osca), des d'on s'enviaven per correu. Fins ara hi ha sis persones imputades: la farmacèutica, el seu marit i una germana, i tres persones vinculades a un magatzem a Barcelona. L'últim any s'han compatibilitzat 536 enviaments a més de 60 esportistes, entre els quals hi ha 42 ciclistes, 11 atletes, i vuit triatletes i duatletes, la majoria d'ells professionals i federats.

L'operació, coneguda com a Galènic, l'han portat a terme conjuntament la unitat central de consum dels Mossos d'Esquadra, el grup de consum i medi ambient de la Guàrdia Civil (Secoma) i l'àrea de policia criminal del Cos de Policia Andorrana. Aquesta és una segona operació sorgida d'una primera, coneguda com Cursa, que es va iniciar al jutjat número 1 d'Olot quan el ciclista Xavier Tondo (mort arran d'un accident) va denunciar que li havien ofert substàncies dopants a través d'internet. Arran d'aquesta primera operació, el mes de febrer ja es van detenir set persones, entre elles Miguel Ángel Giménez Barragán, de 37 anys, veí de Gironella i ciclista federat, i l'osonenc Jordi Riera, exciclista del Kelme. En aquella investigació ja es va detectar que una de les fonts d'adquisició de les substàncies era una farmàcia d'Andorra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.