Successos

judicial

Demanen set anys de presó per a tres corallers furtius

L'acusació particular demana penes de fins a set anys de presó per a tres corallers furtius acusats d'incendiar el mas de Cruïlles on vivia l'actual cap dels Agents Rurals a la comarca, Jordi Romeu. L'incendi va tenir lloc la matinada de cap d'any del 1999 i el foc va ensorrar tot un pis de la masia. Els tres acusats, Pere Sureda, Josep Maria Lloveras i Antonio Moran, són coneguts per haver estat enxampats pescant corall il·legalment a la Costa Brava. L'acusació considera que van actuar per revenja i, a més, també els considera autors d'un delicte d'amenaces i d'haver intentat envestir l'embarcació del cos al litoral gironí.

Per la seva banda, les defenses dels tres corallers neguen els fets i en reclamen l'absolució. L'advocat Benet Salellas, defensor de Pere Sureda, explica que a parer seu el cas és clar. “Hem negat tot el conjunt de l'acusació des d'un primer moment, i pensem que no hi ha res que ho relacioni”, concreta el lletrat. “Es tracta d'una investigació llarguíssima basada en rumors, cosa que en una conversa de taverna pot ser procedent, però que en un jutjat penal necessàriament ha de comportar una sentència absolutòria”, afirma Benet Salellas. En aquest cas, tot i que l'acusació demana penes de fins a set anys de presó, el fiscal no acusa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.