Successos

desaparicions

El líder pagès desaparegut va ser a Can Xesc de Gombrèn

Les batudes per trobar-lo, per la por que s'hagués estimbat, s'han suspès en haver comprovat que Josep Puigpelat va passar dues nits a la popular fonda del Ripollès, d'una estrella Michelin

Josep Puigpelat, exdirigent de la Unió de Pagesos, que està en parador desconegut des de dimarts i que els equips de rescat buscaven per la por que s'hagués estimbat conduint mentre anava a una reunió de la cooperativa de Calaf, va passar les nits de dimarts i dimecres a la popular fonda Can Xesc de Gombrèn. Dijous al matí va marxar de l'establiment dient que ja era hora de tornar a casa perquè tenia feina a fer.

Josep Puigpelat va marxar de casa seva, a la Molsosa (Solsonès) cap a un quart de set de la tarda. Havia de passar per Igualada i després, a les vuit, havia d' anar a una reunió de la cooperativa de Calaf (Anoia), de la qual és el president. Puigpelat no es va presentar a la cooperativa i no va anar a dormir a casa, i l'endemà la seva dona, després de comprovar que no havia anat a la reunió, va alertar els Mossos d'Esquadra. El primer que van fer els agents van ser batudes a peu de carretera, i es va demanar la col·laboració dels bombers, perquè hi aportessin un helicòpter, pel temor que hagués tingut un accident, ja que dimarts al vespre va caure una tempesta a la zona per on ell havia de circular. Però no es va trobar cap indici que el seu cotxe s'hagués estimbat. Puigpelat havia canviat la ruta.

A quarts de nou del vespre de dimarts, un xic més tard de l'hora que havia de començar la reunió, Josep Puigpelat va arribar a Can Xesc de Gombrèn, va demanar de passar-hi la nit i es va disculpar per no haver trucat abans, dient que no tenia el telèfon a mà. A Can Xesc no tenen cap dubte que el client era Puigpelat, perquè el coneixien, ja que hi havia anat en altres ocasions, per motius de feina, i fins i tot per mitjà d'ell els responsables de Can Xesc havien anat a una mostra de cuina al Rural.cat, a Barcelona. Els va estranyar un xic que Puigpelat anés sol. “Vam interpretar que havia decidit venir a la muntanya a escampar la boira i descansar un xic”, apunta el responsable de Can Xesc. Puigpelat els va dir que tenia feina a Ripoll. Els amos de Can Xesc ho van trobar normal, ja que el tenien per un home emprenedor que en altres ocasions havia fet estada al Ripollès amb l'afany de posar en contacte directe els productors agrícoles i els restauradors. Puigpelat va dir que no sabia segur quantes nit es quedaria, que tot depenia de la feina, i dimecres al matí se'n va anar. Va trucar durant el dia per avisar-los que aquell mateix dimecres també faria nit a la fonda. Dijous al matí va marxar i es va acomiadar dient que ja era hora que tornés a casa, que tenia feina a fer. Però ahir no havia tornat a casa i els Mossos, tot i que han abandonat la recerca activa amb batudes, continuen la investigació per localitzar Puigpelat, comprovar que al darrere de la desaparició no s'amaga cap fet delictiu i intentar aclarir les causes de la seva marxa.

Informacions difoses ahir per TV3 apuntaven la possibilitat que hagués marxat voluntàriament per no haver de donar explicacions als socis de la cooperativa de Calaf, que viu una situació econòmica molt delicada.

El fet que des de dimarts no s'haguessin detectat moviment a les seves targetes va fer pensar en la hipòtesi d'un accident. Josep Puigpelat va pagar en efectiu a Can Xesc.

LA XIFRA

2
nits
va passar Puigpelat, tot sol, a la fonda Can Xesc de Gombrèn.
31-5-2011
És el dia
que Puigpelat no va assistir a la reunió amb els socis de la cooperativa i el dia que va arribar a Can Xesc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.