Successos

Detenen una dona francesa acusada de matar el seu marit amb qui vivia a Ciutadella

El cadàver de la víctima, un jubilat de la banca francesa, va ser trobat surant davant la costa de Marsella

La dona, de 44 anys, va ser detinguda a principis de maig a Marsella

La Policia Judicial de Marsella va detenir a principis del mes de maig una dona de 44 anys i de nacionalitat francesa, com a presumpta autora de l'assassinat del seu marit, un jubilat de la banca francesa i de la mateixa nacionalitat, que residia amb ella a la localitat menorquina de Ciutadella. El cadàver de l'home va ser trobat a 150 metres de la riba, davant la costa de Marsella, amb les mans lligades i el cap tapat amb una borsa d'escombraries segellada amb cinta adhesiva.

En un comunicat, la Prefectura Superior de Policia ha informat que la dona va reconèixer davant les autoritats ser l'autora del crim del seu marit i que ara està en presó provisional a l'espera de judici. La policia ha assenyalat que una investigació conjunta del GRECO Palma de Mallorca, el grup de Policia Judicial de Ciutadella i la Policia Judicial de Marsella va concloure amb la detenció de la vídua de la víctima, com a presumpta autora de l'assassinat.

La investigació es remunta al passat mes d'octubre quan el cadàver del ciutadà francès va ser trobat surant en el mar, malgrat que li havien lligat un ancora marina per evitar que surés. No obstant això, la descomposició orgànica del cadàver va permetre que aquest surés malgrat l'àncora i va fer possible el seu descobriment.

De la investigació es va fer càrrec la Brigada Criminal de la Policia Judicial de Marsella, la primera missió de la qual va ser identificar el cadàver que es trobava en avançat estat de descomposició. Una vegada identificat, es va descobrir que es tractava d'un súbdit francès resident a Ciutadella, de manera que, a partir d'aquest instant, es va iniciar la col·laboració policial i judicial per part del G.R.I.C.O de Palma de Mallorca i el Grup Local de Policia Judicial de Ciutadella, així com el Jutjat d'Instrucció nombre dos de la citada localitat.

La Policia ha detallat que les primeres hipòtesis tractaven la possibilitat que es tractés d'un ajustament de comptes relacionat amb el crim organitzat per les circumstàncies en les quals va ser trobat el cadàver. No obstant això, les gestions practicades pels investigadors espanyols no vinculaven el ciutadà francès amb el crim organitzat de les Balears.

Així, la víctima es tractava d'un jubilat de la banca francesa, expert navegant, que residia a Menorca amb la seva segona esposa igualment aficionada als esports nàutics. Aquestes dades, segons la Policia, units a les perquisicions realitzades pels investigadors de la policia marsellesa, apuntaven a la seva actual esposa com principal sospitosa del crim.

D'aquesta manera, al desembre, els investigadors espanyols al costat d'una delegació de la policia judicial de Marsella van procedir al registre de l'habitatge, així com d'un veler propietat del mort. En ambdós registres, segons ha informat la Policía Nacional, es van recollir indicis i documentació rellevants per a la investigació, que unit als testimonis recollits a Ciutadella i la resta de gestions practicades a les Balears, va permetre a les autoritats franceses dirigir “amb plenes garanties la direcció de la investigació cap a la dona del finat”, que va ser detinguda a principis del mes de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.