Successos

Un detingut a Premià de Mar en un operatiu policial contra la distribució de dòlars americans falsos

La detenció s'emmarca dins de l'operació policial 'Nou de Piques', que ja ha permès detenir dotze persones

Els Mossos d'Esquadra han intervingut 34.500 dòlars americans falsos

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home a Premià de Mar (Maresme) i n'ha imputat un altre a Benidorm en un operatiu contra la distribució de dòlars americans falsos. La policia ha intervingut 34.500 dòlars americans falsos i un dels detinguts, d'origen ucraïnès, els distribuïa per diverses localitats del litoral català. L'operatiu, anomenat Barakai, forma part d'una gran operació policial denominada 'Nou de Piques' en què hi ha participat la Brigada d'Investigació del Banc d'Espanya i del Servei Secret dels Estats Units i que ha permès detenir deu persones que es dedicaven a introduir els bitllets falsificats a través de les oficines de canvi i entitats bancàries.

A finals de l'any passat els investigadors van detectar un increment significatiu de dòlars falsificats arran de diverses denúncies provinents d'oficines bancàries que realitzen canvi de divises. A partir d'aquests fets s'inicia una investigació per a tal d'identificar i detenir les persones implicades i amb aquest objectiu es sol·licita la col·laboració del Servei Secret dels Estats Units amb la finalitat de conèixer el tipus de falsificació del dòlar i trobar nexes d'unió entre els diferents investigats.

La investigació va permetre identificar els dos principals distribuïdors de la moneda falsificada i es va poder acreditar com havien pagat amb una gran quantitat de bitllets falsos en un prostíbul de Mataró.

Els identificats com autors dels fets eren dos homes d'origen ucraïnès amb residències a les localitat de Benidorm i de Premià de Mar, per la qual cosa es va engegar un dispositiu el passat 2 de maig per poder detenir-los.

L'operatiu policial ha permès la detenció a Premià de Mar d'un d'aquests distribuïdors de dòlars falsificats d'origen ucraïnès i la crida i cerca de l'altre súbdit ucraïnès.

Aquesta detenció s'emmarca en la denominada operació Nou de Piques en la que han participat membres del Cos de Mossos d'Esquadra, la Brigada d'Investigació del Banc d'Espanya i del Servei Secret dels Estats Units d'Amèrica.

L'operació Nou de Piques tenia per objectiu la identificació i detenció de distribuïdors de dòlars falsos a l'estat espanyol. Aquesta operació es va dur a terme a Barcelona, Premià de Mar, Sabadell, Madrid, Alacant, Ciutat Real i València i va permetre la detenció de 12 persones, dues de les quals són els ciutadans ucraïnesos detinguts en aquesta última fase. En el transcurs d'aquest operatiu es van intervenir un total de 34.500 dòlars americans falsificats.

Les persones detingudes en l'operació Nou de Piques formen part de diversos grup organitzats que actuaven en diversos estats i es dedicaven a distribuir i introduir els bitllets de 100 dòlars falsificats al circuit econòmic a través de les oficines de canvi i entitats bancàries. Els investigadors destaquen la gran qualitat de les falsificacions d'aquests bitllets.

Els imputats en aquesta darrera fase de l'operació policial són un veí de 31 anys de Premià de Mar i de nacionalitat ucraïnesa, que ha quedat en llibertat amb càrrecs, i un altre home de 31 anys, veí de la localitat de Benidorm i de nacionalitat ucraïnesa, que es troba en crida i cerca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.