Successos

SUCCESSOS

Vuit detinguts per robatoris de remolcs de camions

Se'ls imputen sostraccions a Vidreres, Santa Coloma de Farners, Fogars de la Selva i Riudarenes, i a llocs de Barcelona i Tarragona

Enganxaven un camió tractor a remolcs amb gènere i se'ls enduien

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup que es dedicava al robatori de remolcs de camions carregats de gènere, amb la detenció de vuit persones, dilluns passat, a les quals s'imputen onze fets delictius, vuit dels quals consumats i tres temptatives. Els agents han localitzat un magatzem als detinguts en un polígon industrial de Granollers, on hi havia divers material robat, com ara productes d'estètica, joguines, recanvis de tòners, claus i bobines de grans dimensions de cable, bicicletes i un remolc, entre altres objectes.

Als detinguts, de nacionalitat espanyola, se'ls imputen robatoris a vehicles aparcats en polígons industrials de Girona, Barcelona i Tarragona. A la demarcació de Girona van actuar a la Selva interior, als municipis de Riudarenes, en concret a l'empresa Carrosseries Terrades, Vidreres, Santa Coloma de Farners i Fogars de la Selva.

El grup actuava habitualment els caps de setmana i els dies festius aprofitant que els camioners descansen i deixen els vehicles carregats en polígons propers a l'empresa destinatària. Es tractava de remolcs de lona, a través de la qual els lladres podien veure el tipus de càrrega que contenien. El seu modus operandi consistia en una visita prèvia a la zona i marcar els remolcs que volien robar. Posteriorment, altres membres del grup enganxaven el remolc a un camió tractor d'ells i se l'enduien a la nau de Granollers, on descarregaven el material. Mentre una part del grup feia les gestions de robatori del material, uns altres donaven cobertura a l'operativa des d'un vehicle que feia les tasques de vigilància i autoprotecció. Un cop el material era descarregat a la seva nau i havien decidit la seva destinació, el transportaven amb un camió de gran capacitat. Per desfer-se del remolc ja buit, els lladres utilitzaven el tractor propietat d'un dels membres del grup, i el deixaven abandonat en un altra polígon industrial lluny del lloc on l'havien sostret.

Les investigacions van començar el mes de setembre passat. El cap de l'àrea territorial d'investigació dels Mossos a Girona, l'inspector Josep Monteys, va fer pública l'actuació en una roda de premsa, ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.