Successos

successos

bot

L'acusat de dos crims a Bot s'exculpa dels fets i diu que no va presenciar les morts

Explica que els membres de la màfia russa volien matar una víctima perquè temien que revelés que eren traficants

L'altre arrestat declara haver vist un homicidi

Andrej Martjanov, el principal acusat de matar el 2002 dos compatriotes de nacionalitat lituana amb els quals residia en un immoble del carrer Horta de Bot, va insistir durant el judici celebrat ahir a l'Audiència de Tarragona que no va presenciar cap de les dues morts i, tot i afegir que no sap qui va cometre els crims, no va dubtar a fer alguna tímida incriminació. Just a l'inici de la compareixença, va explicar que el 2001 es va instaurar a Catalunya, on va arribar junt amb la seva excompanya sentimental Loreta: “Ens vam instaurar a Bot perquè ella hi tenia alguns coneguts de la màfia russa, amb els quals es dedicava al tràfic d'estupefaents”. A banda, pel que fa a la primera víctima, que va ser localitzada en un barranc de la TV-3031, va dir que mai hi havia tingut problemes i que l'home l'havia ajudat en diverses ocasions a reparar una furgoneta que servia per transportar droga. Lligat a això, en una declaració que va fer a Gandesa el 2010 va sostenir que Loreta; un altre presumpte implicat en el segon crim, Egidijus Grizas, i un tercer sospitós que està en parador desconegut i que hauria participat en tots dos homicidis volien matar la víctima perquè es va adonar que la furgoneta estava preparada per al trasllat d'estupefaents i temien que els delatés. I, respecte al segon mort, trobat daltabaix d'un precipici, va sentenciar que “el coneixia poc”, però que sabia que tenia problemes amb “la màfia letona”.

LA FRASE

Fins ara no he dit la veritat en les meves declaracions perquè volia encobrir la meva exparella
Andrej Martjanov
Detingut com a presumpte autor de dos homicidis l'any 2002

LA XIFRA

32
anys de presó
són els que el fiscal reclama que s'imposin a Martjanov per dos homicidis i un altre delicte de danys.

Afronta 15 anys de presó un segon detingut

A l'Audiència, ahir també es va escoltar la versió d'Egidijus Grizas, d'origen lituà, que afronta 15 anys de presó per haver participat presumptament en el segon crim. El processat va manifestar que va veure com diferents integrants de la màfia apallissaven la víctima: “Com que eren letons, no els entenia. Si hagués intentat evitar el succés, m'haurien matat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.