Els Mossos entren a una casa equivocada a Cabanes i emmanillen per error un home

Volien detenir els inquilins d'un domicili del costat en el marc d'una operació antidroga

José Luis Cuesta i la seva dona, Vanesa Lemos, viuen en una casa del número 6 del carrer Sanitat de Cabanes, juntament amb els seus tres fills, de 2, 5 i 9 anys. Al costat de casa seva, hi ha dos habitatges més que també corresponen al número 6, però per distingir-los tenen assignades les lletres A, B i C. Els Mossos d'Esquadra, que van venir expressament de Barcelona, havien d'entrar a detenir unes persones en una d'aquestes cases, però el que segurament va provocar la confusió és que l'immoble de Cuesta i Lemos és l'únic que té penjat a fora la porta el número 6. «Van dir-me que feia setmanes que seguien els moviments del meu veí i això vol dir que havien de saber on vivia, encara que no tingués el número a fora», explica José Luis Cuesta.

Sigui per una cosa o per una altra, els Mossos d'Esquadra van entrar a casa del matrimoni dimarts pels volts de les sis del matí. Van anar cap a la primera planta, on dormia la parella. «Vaig sentir un fort soroll a baix i com algú cridava policia, policia, però vaig pensar que eren uns crits del carrer», comenta la dona. De sobte, el matrimoni es va trobar uns quants mossos armats i amb la cara tapada i amb cascos. Al dormitori, també hi havia el nen de dos anys. Els policies van fer estirar al llit l'home i el van emmanillar. La dona la van fer seure al seu costat. «Només em deien que callés i que m'estigués quiet», diu Cuesta, el qual afegeix: «Uns altres policies també van pujar a la planta de dalt, on hi havia els meus altres dos fills, i van preguntar a la nena si hi havia més nens a casa.» Al cap d'un quart, segons l'home, hi va anar «l'autoritat judicial» i li va preguntar si es deia Abdelharim. Ell, evidentment, va contestar que no i llavors es va comprovar que tot havia estat un error. El matrimoni va ensenyar la seva documentació i els van deixar anar. Tant la comitiva judicial com els mossos van demanar-los perdó i llavors van anar a una casa que és al costat i que era on realment volien entrar. «Aquí van tocar el timbre, van dir que eren la policia i van endur-se dues persones», diu Cuesta, que va anar a un centre mèdic perquè tenia els canells inflamats per culpa de les manilles. «La nena de cinc anys no pot dormir des de llavors i encara no entén què va passar; i la meva dona també va tenir problemes d'ansietat», relata l'home.

El problema de la porta

Un dels principals problemes, segons els afectats, són les destrosses que els policies van fer a la porta. «Quan van marxar, el secretari judicial ens va dir que arregléssim la porta i després portéssim la factura a una oficina d'atenció ciutadana de Figueres i que ja ens la pagarien. Però aquesta porta val uns 2.000 euros i no els podem avançar», comenta, indignada, Vanessa Lemos. El mateix dimarts a la tarda, la parella va anar a la comissaria dels Mossos de Figueres per demanar explicacions i l'endemà un dels caps de l'operació policial també va anar des de Barcelona a casa seva per demanar-los disculpes. Ara, la parella té previst parlar amb un advocat per presentar una possible demanda de reclamació patrimonial a la Generalitat.

Setze detinguts

Aquest error de Cabanes s'emmarcava en una operació policial dels Mossos d'Esquadra contra el tràfic de droga. Un equip de policies procedent de Barcelona va fer dimarts diversos escorcolls en domicilis de Figueres, Empuriabrava i Cabanes i va detenir un total de setze persones. Sembla que la policia feia setmanes que investigava els moviments d'aquests sospitosos.

Ahir a la tarda, tots els implicats van començar a passar a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.