Successos

Un encaputxat assalta un ancià a casa seva a Olot

La víctima d'aquest atracament ha patit en les darreres setmanes tres robatoris més, ja que va deixar-se engalipar per un fals revisor de gas, unes falses sordmudes i el gitano de les jaquetes

L'Isidre Jordà Serrat, de 81 anys, és un clar exemple que sempre plou sobre mullat. Aquest ancià veí d'Olot, que ha patit tres ensarronades en les darreres setmanes que li van costar uns 3.000 euros, ara ha estat assaltat per un encaputxat i una dona que la víctima no va arribar a veure, tot i que li va sentir la veu, que l'esperaven dins del portal de casa seva i se li van endur la cartera. El so del timbre va fer fugir els assaltants i va evitar que li anessin a robar a l'interior de la casa.

Els fets, segons la denúncia que ha presentat Isidre Jordà, van passar el divendres 4 de març, cap a les nou del vespre, quan Jordà, que té una minusvalidesa, entrava a casa seva. Va traspassar la porta del carrer, que no està mai tancada amb clau, i quan va obrir la porta de casa seva, a la planta baixa, se li va abraonar al damunt un home encaputxat que venia del replà de dalt, el va tombar al terra i li va cridar en castellà: “Això és un atracament”. L'assaltant es va tirar al damunt de Jordà, que va quedar amorrat a terra i llavors va sentir la veu d'una dona que parlava molt fluixet i que li va posar la mà a la butxaca i li va agafar la cartera, on hi tenia uns 150 euros en efectiu. Mentrestant, l'home encaputxat li cridava: “On tens els altres?”. Jordà va poder respondre: “Al banc”. Providencialment, va sonar un timbre i llavors els assaltants van fugir corrent, i van deixar Jordà a terra. Va tardar una bona estona a poder-se aixecar (ell es mou sempre amb bastó) i quan va poder posar-se dret va sortir al carrer fins que es va trobar amb un home que a vegades dorm a casa seva i junts van anar a presentar la denúncia a la Policia Municipal, que és relativament.

A part dels diners i la documentació personal de Jordà, els lladres també es van endur un document ben curiós que Jordà guardava a la cartera: un retall del diari El Punt on es feia menció d'altres robatoris que ha patit Jordà en les darreres setmanes. És que Jordà, un pagès jubilat de Santa Pau, ha estat engalipat per un fals revisor del gas que va anar a casa seva en el moment oportú, quan sabia que ell havia tret diners del banc i se li va endur el sobre amb 1.500 euros. L'impostor va ordenar a Jordà que anés controlant un aparell que suposadament havia de marcar fuites mentre ell s'anava movent per la casa inspeccionant les bombones fins que va trobar el sobre amb els diners i va marxar de la casa.

Jordà també va ser víctima de Bernard Giménez, el gitano de Perpinyà que es va passar per un conegut del passat o un parent d'un conegut, ofereix un regal (normalment un rellotge) i acaba encolomant als incauts unes jaquetes que no tenen cap valor i els les cobra com si fossin de pell. Jordà li va entregar 400 euros. L'ancià encara ha topat amb altres especialistes de l'estafa: les noies que van pel carrer demanant signatures per a una associació de sordmuts o per a alguna altra entitat benèfica. A Jordà el van aturar pel carrer a la sortida de casa seva i mentre una de les noies li demanava que signés, l'altre li va posar la mà a la butxaca i se li va endur uns 600 euros.

Isidre Jordà és conscient que peca d'incaut però així i tot li costa fer cas dels consells de la policia i dels coneguts que l'adverteixen perquè no es refiï de la gent i que vigili a qui dóna confiança. L'ancià, que viu sol, en més d'una ocasió ha acollit a casa seva persones que ha conegut en bars de la ciutat o al carrer.

LA XIFRA

3.000
euros
aproximadament li han robat a l'ancià en les darreres setmanes els lladres i estafadors.

LA DATA

04.03.11
Un encaputxat
va assaltar de forma violenta l'ancià a l'entrada de casa seva i el va tirar al terra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.