Successos

SUCCESSOS

Salvats de les aigües després de ser arrossegats pel riu

Quatre joves que van travessar la Muga en cotxe després de treure la balisa van haver de ser rescatats a Castelló d'Empúries

Els ocupants d'un vehicle tot terreny que es va enfonsar, rescatats a Sant Feliu de Buixalleu

La pujada dels rius i les rieres arran de les pluges de dissabte, juntament amb la imprudència en algun cas, van estar a punt d'acabar en una tragèdia. Ahir al matí, els equips de rescat van haver de salvar els quatre ocupants d'un cotxe que va ser arrossegat pel corrent de la Muga a Castelló d'Empúries. Un veí que va provar de socórrer-los també va necessitar l'ajuda dels bombers per sortir de l'aigua.

Els ocupants del cotxe, tres nois i una noia, que venien de festa de la zona de Girona, van voler travessar la Muga a la zona anomenada el passatge de l'Oca, que ahir la policia local de Castelló d'Empúries havia tancat amb les corresponents balises que advertien del risc de riuades. Els joves van treure la balisa, van travessar i el corrent va arrossegar el cotxe.

Tres dels joves es van refugiar al cim del vehicle i una altra damunt d'un arbre. Eren pels volts de les vuit del matí, quan la Muga va arribar al cabdal màxim, uns 60 metres cúbics per segon, tenint en compte que en una dia normal en porta aproximadament un metre cúbic.

Van cridar i van demanar ajuda a un home, que els va intentar ajudar i que va alertar també la policia. La policia local, els Mossos i els bombers es van mobilitzar per anar a rescatar-los. Un parell d'hores més tard havien aconseguit rescatar els joves, amb una mica d'hipotèrmia, però sans i estalvis, i havien fixat el cotxe amb cordes dins de l'aigua en espera que baixi el cabal del riu, perquè pugui ser retirat amb una grua per retornar-lo al seu propietari. La policia sospita que els joves, que es dirigien cap a Roses, van agafar la drecera, que els obligava a travessar la Muga, per evitar els controls d'alcoholèmia que hi sol haver a la C-260. Tot i que ells van assegurar que no havien begut, els agents que els van anar a rescatar els van notar símptomes d'haver consumit alcohol.

L'atestat sobre l'accident l'instruirà la policia local de Castelló d'Empúries i l'Ajuntament està estudiant la possibilitat d'obrir-los un expedient. L'alcalde, Salvi Güel, en declaracions a l'ACN, va assegurar, ahir, que els joves havien actuat amb “imprudència greu” perquè havien retirat les barreres.

Cotxe tot terreny enfonsat

Els bombers també van haver de rescatar, ahir al matí, a tres quarts d'onze, els dos ocupants d'un vehicle tot terreny que es va enfonsar a l'aigua quan travessava la riera a Sant Feliu de Buixalleu. En aquest cas, també s'havia retirat la barrera que impedia el pas de vehicles pel perill de riuades, però tot apunta que no havien estat els ocupants del tot terreny, que van poder ser rescatats sans i estalvis.

El cas de Zeus, el 2008

El 28 de desembre del 2008, un jove de Castelló d'Empúries, Zeus Palazuelo, va morir quan el seu cotxe va ser arrossegat per la crescuda de la Muga a Vilanova de la Muga. En aquest cas, el jutjat de Figueres va imputar un noi, Luis Manuel Culebras per un delicte d'omissió del deure de socors. Aquest jove assegura que anava al cotxe, va poder sortir-ne i va marxar cap a casa perquè li va semblar que Zeus i dues persones més (que no s'ha pogut localitzar) també havien aconseguit fugir. Ni els Mossos ni la família de la víctima no s'han cregut mai la versió que va donar el supervivent. La família sempre ha dit que troben impossible que Zeus volgués passar pel riu perquè era molt prudent i li feia molt de respecte l'aigua i les riuades. El cas es continua instruint al jutjat de Figueres.

La misteriosa caravana estimbada

Els bombers i la policia del Port de la Selva també es van mobilitzar dissabte i ahir van enlairar un helicòpter i tot per buscar l'amo d'una autocaravana estimbada des del camí del monestir de Sant Pere de Rodes. L'avís el va donar un conductor que, circulant per la carretera, va veure la caravana estimbada. La recerca va ser prou complicada a causa de la boira que hi havia a la zona i que dificultava els moviments dels rescatadors que treballaven en la recerca. Ahir al matí l'amo del vehicle, un francès, va aparèixer tan campant i va explicar que ell i la seva dona s'havien aturat al voral per anar a orinar i passejar el gos, van deixar l'autocaravana aparcada i se'ls va estimbar.

L'alcalde del Port de la Selva, Genís Pinart, en declaracions a l'ACN, es va mostrar molest per la poca preocupació de l'amo de la caravana quan el van localitzar, tenint en compte tot l'enrenou que es va muntar i els esforços que van esmerçar tant la policia com els bombers, preocupats que els ocupants de la caravana haguessin pogut anat a parar rostos avall. El cas és que el francès no es va mostrar gaire preocupat per la sort de la seva autocaravana, que, segons va explicar, es va estimbar davant seu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.