Successos

policial

Un 95% dels detinguts el 2010 pels municipals de la Jonquera són estrangers

La policia local va detenir 64 persones, de les quals 59 eren estrangeres, 21 d'elles franceses

Es van tramitar 232 denúncies per prostitució

La feina de la policia local de la Jonquera ve molt marcada pel caràcter fronterer de la població. Les dades de la memòria així ho denoten. De les 64 persones que van detenir els municipals durant el 2010, només 4, amb prou feines un 5%, eren de nacionalitat espanyola. Les altres 59 eren estrangeres: 21 franceses, 9 marroquines, 16 romaneses, 1 sèrbia, 2 croates, 3 algerianes, 2 equatorians, 1 mauritana, 1 eslovaca, 2 poloneses, 1 tunisiana, i 1 lituana. Dels detinguts, 55 eren homes i 9, dones. 28 dels detinguts ho van ser per delictes de trànsit; 22, per robatoris; 7, per tràfic de drogues; 1, per un delicte contra les persones, i 6, per altres delictes. Durant l'any, els municipals van haver d'intervenir en 48 accidents, però no n'hi va haver cap de mortal ni cap amb ferits greus. Només set dels xocs van acabar amb ferits lleus.

D'actes, se'n van aixecar 920, de les quals 397, que representen un 39,9% del total, corresponen a actes de comisos pels als venedors ambulants. De totes maneres, es va notar una disminució de la presència de venedors respecte de l'any 2009, bàsicament perquè arran de la crisi no tenen tanta demanda. També va influir en la reducció, el fet que a partir del maig ja no es va disposar, per motius de pressupost, dels agents auxiliars que treballaven específicament al barri del Pertús i que van plegar just abans de la campanya de l'estiu.

La policia local de la Jonquera, que des de fa cinc anys té instaurat el servei 24 hores per cobrir les nits, està formada per la caporal cap Lluïsa Santos, un caporal interí, deu agents de carrera i dos agents de pràctiques.

LA XIFRA

58
dies de baixa
van acumular els policies. 53 dies un sol agent, víctima d'una agressió d'un camioner.

LA DATA

12.10.10
data
que la Guàrdia Civil va felicitar la cap i dos agents de la Jonquera per la seva ajuda en operacions de narcotràfic.

5.983 trucades rebudes a la central

El nombre de telefonemes atesos per la policia local de la Jonquera va ser de 5.983, una xifra similar a la de l'any anterior, tot i que, segons es remarca en la memòria, durant la gran nevada del març passat hi va haver una allau de trucades que va ser impossible d'anotar. Setanta de les trucades venien de Mossos que demanaven suport, 211 procedien del mateix cos per derivar algun servei i 309 també eren de Mossos per demanar o compartir informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.