Successos

successos

Detenen un regidor de Massanes i el seu fill acusats d'haver apallissat un veí

Pere Fernández anava armat amb una pistola simulada i el fill, amb una barra de ferro

Van perseguir-lo amb el cotxe i van agredir-lo a coces i cops de puny

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts a la tarda el regidor d'ICV, a l'oposició, Pere Fernández, i el seu fill Gerard després que presumptament van amenaçar, primer amb una barra de ferro de més d'un metre i després amb una pistola simulada, un veí que van perseguir en cotxe des de Massanes fins a l'entrada d'Hostalric, on el van agredir a coces i cops de puny. Els detinguts, que ahir van passar a disposició del jutjat de guàrdia, que els va deixar en llibertat però amb una ordre d'allunyament, mantenen que van ser els Fernández que els van intentar agredir i ells van defensar-se.

Els fets van passar dimarts al migdia, però les versions són contradictòries. Jordi Ribó explica que el seu cotxe, un Lancia Libra familiar, que estava aparcat davant de casa seva, al carrer Major, va aparèixer amb els retrovisors trencats. L'home va avisar els Mossos i els va dir que sospitava dels veïns, amb els quals mantenien litigis previs. Més tard, quan marxava amb cotxe amb els seus fills, Gerard Fernández, el fill del regidor, de 18 anys, els va perseguir per la carretera que va a Santa Coloma, tot fent pampallugues amb els llums i traient els braços per la finestra i fent gestos insultants. Els va interceptar a l'altura del pont de l'AVE, va baixar del cotxe i els va insultar i amenaçar amb una barra de ferro. Més tard, la persecució va continuar, i aquest cop s'hi va afegir el pare, amb el seu cotxe. El van atrapar en una rotonda i aleshores va ser quan el van agredir. Ribó relata que Pere Fernández va apuntar-lo amb una pistola.

Els Fernández expliquen que va ser Ribó que va perseguir Gerard Fernández, al qual hauria agredit i robat d'una estrebada la cadena d'or que li havia regalat l'avi.

Les dues famílies havien tingut diversos litigis. A l'estiu, la família Fernández va acusar els Ribó d'haver destrossat el cotxe del fill amb les restes d'un banc de la plaça de la Vila. Després, els Ribó van acusar els Fernández d'amenaces i coaccions, i aquest últim cas està pendent de judici.

Els Fernández diuen que els seus veïns els fan la vida impossible i ho vinculen a un conflicte amb una regidora socialista, que ho nega. Es dóna la circumstància que Fernández havia estat regidor pel PSC però per conflictes amb el partit en les últimes eleccions va encapçalar la llista d'ICV. Fernández també havia intercanviat denúncies per agressions amb Joan Duran quan aquest era regidor socialista, i amb altres veïns.

Per la seva banda, l'alcalde, Jordi Porta (CiU), manté que és un conflicte entre veïns i no vol prendre-hi partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.