Successos

judicial

Absolen l'agent acusat de tràfic de prostitutes

L'Audiència declara nul·les les escoltes telefòniques que l'incriminaven

La secció tercera de l'Audiència de Girona ha absolt el guàrdia civil Víctor Amejeiras Casares, la seva companya Natalya Rusanova i el porter de prostíbuls Nicanor Gáez Requejo de l'acusació de formar una xarxa dedicada a atreure noies d'Ucraïna i fer-les prostituir en locals de la Jonquera, Llambilles, Lloret, Reus i Pineda, entre el setembre del 2001 i el juny del 2002.

Una de les principals proves d'incriminació aportades van ser les escoltes telefòniques en què se sentia els acusats amenaçant prostitutes i parlant del negoci, però l'Audiència les ha declarat nul·les. Segons el tribunal, la interlocutòria dictada pel jutjat de Blanes per autoritzar la intervenció dels telèfons vulnera el dret fonamental al secret de les comunicacions perquè no es partia de “seriosos indicis”, sinó de dades obtingudes de “fonts indeterminades i confidències policials” que no van ser “corroborades” amb dades “objectives”. El tribunal, a més, considera que els “únics fets” que constaten les investigacions policials són que Amejeiras anava sovint als prostíbuls, que havia estat vist entrant en hotels amb una prostituta i que conduïa prenent mesures per evitar ser perseguit. En la sentència es recull que en els comptes dels imputats tampoc es va detectar cap ingrés anòmal ni que portessin un nivell de vida que no es correspongués amb els seus ingressos lícits. Com que els testimonis de tres noies que deien que havien estat obligades a prostituir-se es van obtenir a partir de les escoltes i aquestes han estat declarades nul·les, aquelles imputacions queden invalidades, així com les proves obtingudes en els escorcolls dels domicilis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.