Successos

Condemnen un avi que abusava de la néta a casa i a l'hospital

La secció quarta de l'Audiència de Girona ha condemnat el veí de Viabrea Rogelio Cancho Amigo a sis anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual amb penetració agreujat per prevalença –per qüestions d'edat i de relació de parentiu– perquè reiteradament masturbava la seva néta quan aquesta tenia 7 o 8 anys.

Ho reconeix

L'home va admetre els fets davant el tribunal després que el fiscal i l'acusació particular –que exercia la germana de l'acusat i mare de la víctima, i el seu marit– van pactar la pena amb la defensa.

Segons va reconèixer l'home, els fets van passar diverses vegades, quan la menor anava a visitar el seu avi a casa d'ell, en una urbanització del terme municipal de Riells i Viabrea. Aprofitant que tots dos estaven sols, ell li grapejava els pits, li ensenyava el penis i la convidava a masturbar-lo, i com que ella no en tenia experiència, la dirigia en els moviments. En la mateixa època, que no ha estat precisada, almenys en dues ocasions, l'ancià també va masturbar la menor introduint els seus dits a la vagina, i en una altra ocasió, amb la llengua. Els abusos sexuals fins i tot es van mantenir, almenys una vegada, quan la menor estava ingressada en un hospital, per altres causes alienes a aquest procediment, que ha estat instruït pels Mossos de la comissaria de Santa Coloma de Farners.

Reparació del dany

A l'hora de dictar sentència, que va fer de viva voce el president del tribunal, Adolfo García Morales , els magistrats han tingut en compte que abans del judici Rogelio Cancho, no només va pagar la indemnització que demanava el fiscal en concepte dels danys morals que ha patit la nena, sinó que també va prometre que pagaria 5.000 euros més. És per aquest gest que l'Audiència de Girona ha aplicat un atenuant molt qualificat de reparació del dany, que sol·licitava la defensa i al qual es van adherir també les dues acusacions.

La sentència també condemna Rogelio Cancho a no parlar amb la seva néta en cap mitjà possible ni tampoc a acostar-s'hi a més de cent metres de distància durant deu anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.