Successos

JUDICIAL

Petició de presó per l'accident laboral d'un guixaire a Porqueres

El fiscal demana al jutjat penal número 5 de Girona un any i onze mesos de presó per a Juli Enciso Casabó, acusat d'un delicte de lesions i un altre contra el dret dels treballadors en relació amb l'accident d'un guixaire en una obra de Porqueres, l'abril del 2004.

Els fets van passar quan el guixaire estava damunt d'una bastida i es va precipitar pel balcó d'un segon pis, des d'una alçada d'uns vuit metres. L'operari va estar quinze dies en coma.

El fiscal considera que Juli Enciso Casabó hauria d'haver vetllat per la seguretat del guixaire, ja que era el coordinador de seguretat de l'obra. En el judici, la pèrit va dir que les mesures adoptades en aquella bastida eren insuficients, i va considerar que la responsabilitat és de l'empresari i del coordinador de seguretat. Una tècnica de prevenció de riscos laborals també va dir que les mesures eren deficients.

Per la seva banda, Juli Enciso va assegurar que ell va complir amb totes les tasques que tenia encomanades: aprovar el pla de segurerat dels diferents industrials de l'obra i entregar-los el document corresponent. A més, va dir que ell o personal del seu despatx visitaven sovint l'obra per comprovar-ne el compliment. Enciso no sabia que aquell dia muntaven la bastida. Segons la defensa, que exerceix Robert Brell, el guixaire no va prendre les mesures que li havien encomanat ni tampoc no va avisar quan començaria a treballar.

Retirada d'acusació

Inicialment, també s'acusava un treballador de la constructora, però el fiscal va acabar retirant els càrrecs contra ell, perquè en el judici es va aclarir que en el moment dels fets no assumia la tasca de responsable d'obra, com sempre havia defensat tant ell com els responsables de l'empresa, els germans Quintana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.