Successos

trànsit

Tornen a inutilitzar el radar del Pla de Politger

Al juny, quan tot just estava en proves, van tapar-li les finestres amb pintura negra i aquest cop han cegat les obertures amb pintura blanca

Algú ha agafat mania al radar de l'autovia A-26 al Pla de Politger, al terme de Sant Jaume de Llierca, que aquesta setmana ha aparegut pintat de color blanc. Instal·lat a principis d'any, ja va ser objecte d'un sabotatge a finals del mes de juny, quan encara estava en període de proves i, per tant, les imatges que captava no podien servir per multar. Com que la nova agressió s'ha fet amb pintura –i, molt probablement, ni les òptiques ni els mecanismes de l'interior s'han fet malbé– tornarà a estar en servei d'aquí a pocs dies.

Pintat i no pas trencat

El primer sabotatge a aquest radar va coincidir amb els que van fer-se a tres dels quatre aparells que s'havien instal·lat simultàniament al trajecte entre Banyoles i Olot, a la C-66 i l'A-26. Però mentre que el del Pla de Politger va ser atacat amb pintura –com en aquesta ocasió–, als altres dos (els que hi ha a la pujada de Fares i a tocar de la boca est del túnel d'Argelaguer, respectivament) els van trencar les finestres. El quart radar d'aquest trajecte (el de la baixada de Sant Cosme, a l'entrada d'Olot) fins ara s'ha escapat dels sabotatges.

La instal·lació dels radars de l'A-26 es va produir després que el Mossos d'Esquadra enxampessin alguns vehicles circulant-hi a velocitats molts més elevades dels 100 km/h a què està fixat el límit permès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.