Successos

successos

Demanen 32 anys de presó per a l'autor de dos crims a Bot

El ministeri públic també exigeix una pena de 15 anys per a un còmplice del principal acusat que va participar en el segon homicidi

Un dels cossos va ser trobat en un barranc i l'altre, a baix d'un precipici

La fiscalia sol·licita una pena de 32 anys de presó per a Andrej Martjanov, d'origen lituà, com a presumpte responsable de la mort de dos homes, un dels quals va ser localitzat sense vida en un barranc de Bot i l'altre, daltabaix d'un precipici del mateix terme, l'any 2002. Segons l'escrit de conclusions provisionals del ministeri públic, el detingut va cometre el primer crim amb Oleg Makrusin, que està en parador desconegut des del març del 2009. Els dos individus, de mutu acord, el dia 1 de gener del 2002 van colpejar la víctima a l'interior d'un domicili del carrer Horta d'aquesta petita localitat de la Terra Alta. Després, van introduir suposadament el ferit al seu vehicle i van traslladar-lo a una zona muntanyosa de la població, on el van matar estrangulant-lo amb una corda. Posteriorment, van llançar el cadàver en un barranc situat a l'altura del punt quilomètric 6,6 de la carretera TV-3031. I, per esborrar algunes proves, al final van cremar l'automòbil de la víctima entre unes canyes properes al riu Ebre, a Tortosa.

El cadàver va ser descobert el 15 de maig d'aquell any, és a dir, tres mesos després dels fets. Tant a Martjanov com a Makrusin, però, el fiscal els atribueix l'autoria d'un segon homicidi, que haurien perpetrat amb l'ajuda d'Egidijus Grizas. El succés va tenir lloc dotze dies després del primer crim, a l'antiga estació de Bot. En aquesta ocasió, els tres individus van propinar cops per tot el cos a un ciutadà, que va morir a causa de les greus ferides. Seguint el mateix modus operandi, es van desfer del cadàver tirant-lo per un precipici pròxim a la carretera comarcal T-3301, que enllaça Bot amb Prat de Comte i on el cos va ser trobat l'endemà.

Mentre que a Makrusin li pesa una ordre de crida i cerca, Martjanov i Grizas són a la presó de manera provisional en espera que se celebri el judici, el qual es farà el gener del 2011 a l'Audiència de Tarragona. Segons el fiscal, els fets són constitutius de dos delictes d'homicidi i un de danys. Martjanov és l'únic arrestat que és considerat autor dels tres delictes i, per tant, és el que s'enfronta a la pena més alta: quinze anys de presó per a cadascun dels homicidis i dos anys més per haver cremat el turisme d'una de les víctimes. Per la seva banda, Grizas podria ser castigat a 15 anys de presó per la seva participació en el segon crim. I, en matèria de responsabilitat civil, els dos processats hauran d'indemnitzar amb un total de 156.000 euros la filla de la segona víctima; i, a més, a Martjanov se li reclama que compensi en solitari amb 113.000 euros la filla del primer home que va resultar mort, i amb 10.000 la seva mare.

LA XIFRA

15
anys de presó és la pena que el ministeri fiscal reclama que s'imposi per a cada un dels delictes d'homicidi.

LA DATA

1.01.2002
És el dia que va tenir lloc el primer homicidi, i el segon crim va passar dotze dies després.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.