Successos

Absolen quatre acusats de robar cable de coure de les obres del TAV

Quatre homes van asseure's ahir al banc dels acusats del jutjat penal número 3 de Girona per haver robat mig quilòmetre de fil de coure de les obres del TAV i van sortir de la sala judicial amb una sentència absolutòria, ahir mateix. El fiscal, que els acusava d'un delicte de furt pel qual demanava mig any de presó per a cadascun d'ells, va haver de retirar l'acusació al final del judici perquè va quedar clar que no l'havien robat ells i a més, tampoc va treure's l'entrellat de si el fil comissat estava en condicions de ser reutilitzat o el seu destí era les escombraries.

Els fets que van acabar amb els quatre homes al jutjat van passar el 2 de setembre passat, quan un vigilant de Fogars de Tordera va aturar José Antonio Vázquez González i José Manuel Ruiz Gómez, que anaven amb una furgoneta carregada amb 500 metres de cable de coure que havia estat robat de les obres del TAV. Els dos homes van explicar aleshores als mossos, i ahir ho van ratificar, que es dediquen a arreplegar ferralla per després vendre-la, i precisament aquell cable l'havien obtingut de franc del magatzem de l'empresa UTE- Thalde, subcontractada per Adif per a les obres del tren. L'havien agafat amb el permís dels dos vigilants del local, Domingo José Florín García i José Sánchez Fenor, que també van acabar detinguts. Aquests van assegurar ahir que els havien regalat el fil perquè estava a trossos i molt deteriorat, i no tenia cap altre destí que les escombraries. El cable havia estat robat però havia estat comissat pels mossos i retornat al magatzem. Ho va confirmar el cap del magatzem. Aquest, però, va dir que aquell cable es podria reutilitzar. El perit que va declarar ahir, però, el va contradir, i, a preguntes de la defensa, exercida per Francesc Xavier López, va assegurar que un cable d'aquestes característiques –fragmentat, utilitzat i robat– hauria de ser valorat com a ferralla i difícilment seria reutilitzat. Els mossos que van declarar ahir i també el vigilant tampoc van aportar cap prova contra els acusats, que, a més, no van ser ni detinguts pels agents sinó que van anar voluntàriament a la comissaria per aclarir els fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.