Successos

judicial

Diu que l'oncle va abusar d'ell 12 anys, a Riudarenes

Jutgen Miguel Castro Pérez i li demanen deu anys de presó

El veí de Riudarenes Miguel Castro Pérez va asseure's ahir al banc dels acusats de la secció quarta de l'Audiència de Girona per enfrontar-se a deu anys de presó per un delicte continuat d'abusos sexuals. Presumptament hauria grapejat, penetrat i obligat a fer fel·lacions i altres tipus d'actes sexuals al seu nebot, afectat per un retard mental, des del 1992 i fins al juny del 2004.

Segons el que va explicar ahir la víctima, els fets es remunten quan ell tenia vuit anys i vivia a Badalona, on també residia Miguel Castro, amb la seva mare. El noi va explicar que els abusos passaven quan anava a visitar la seva àvia i es quedava a soles amb l'acusat. Primer, segons ell, hi va haver petons i tocaments, però més tard els abusos van pujar de to: l'obligava a masturbar-se, a fer fel·lacions mútues i també el va penetrar analment. Els abusos haurien perdurat en el temps, fins i tot quan es van traslladar a Riudarenes, a la urbanització can Fornaca. L'últim cop va ser el 15 de maig del 2004, en la celebració del bateig de la filla petita de l'acusat, quan aquest hauria aprofitat un moment que s'hauria quedat a soles amb el seu nebot, a la cuina de casa seva, on se celebrava el banquet. En la declaració d'ahir, la víctima va incórrer en algunes contradiccions, però, segons el que va testificar el perit psicològic, la seva versió és creïble perquè en el moment en què va ser explorat, va fer un relat coherent i amb precisió de detalls. Un dels psiquiatres que va atendre la víctima també va considerar que els abusos que relatava eren creïbles.

El germà ofegat

Tant un facultatiu com l'altre, però, van considerar que l'estat d'angoixa i depressió que va patir el noi eren compatibles amb la situació d'abusos, però també amb el patiment pel fet que va presenciar com el seu germà moria ofegat en un llac de Riudarenes. Precisament, Miguel Castro, que nega les acusacions, atribueix la denúncia a una revenja per aquell accident, ja que ell era el que es va oferir a acompanyar-los aquell dia a pescar i va ser present en l'accident. Castro va ser condemnat el 2002 per abusar d'altres persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.