Demanen fins a sis anys d'internament per als tres menors acusats de l'agressió mortal d'Esparreguera

La fiscalia demana quatre i sis anys d'internament en un centre de justícia juvenil per als tres menors de 15 i 17 anys acusats de la mort del marit de l'alcaldessa d'Esparreguera, José Luis Pérez Barroso, al qual suposadament van apallissar l'estiu passat. La víctima, de 52 anys, va entrar en coma i va morir a l'hospital una setmana després de l'agressió.

Els fets es remunten a la tarda del 17 d'agost de l'any passat. Era diumenge i els tres menors –veïns d'Esparreguera, Martorell i el Bruc– es van reunir amb altres nois a l'Ateneu. A l'immoble hi ha un bar musical i és el punt de trobada dels joves del poble. Cap a les deu de la nit, va arribar al local Pérez Barroso, que va trobar-se a l'entrada de l'Ateneu amb els menors. La víctima, que ja els coneixia, suposadament els va retreure el seu comportament incívic i després va entrar al bar per prendre una consumició. Mentre ho feia, segons l'escrit d'al·legacions de la fiscalia, els menors Julio i Aitor –que tenen 17 anys– se li van acostar per increpar-lo, però ell no els va fer cas. Per això, els dos joves suposadament van decidir esperar-lo al carrer per seguir-lo i clavar-li una pallissa.

«Sou molt valents»

Julio i Aitor van esperar el marit de l'alcaldessa amagats darrere d'un cotxe, fins que el van veure passar. En aquest moment va entrar en escena el menor de 15 anys, Jahdai, i tots tres van perseguir Pérez Barroso fins al carrer Sant Antoni, on suposadament el van increpar diverses vegades per provocar-lo. L'home, en veure que el seguien, va acabar girant-se i els joves es van encarar amb ell. «Sou molt valents els tres contra un», els va etzibar abans de continuar caminant. Els menors, però, no van desistir del seu propòsit i van continuar increpant-lo. El marit de l'alcaldessa va tornar a girar-se una mica més endavant i va ser llavors quan suposadament el van agredir. En concret, segons la fiscalia, Julio va agafar impuls i li va clavar una «violenta» puntada de peu a la cara, amb tanta força que el va fer caure d'esquena. Pérez Barroso es va donar un cop al cap que li va provocar una hemorràgia cerebral i va quedar estirat a terra inconscient. Els menors van fugir després de comprovar que no es movia i la víctima, que va entrar en coma, va morir una setmana després a l'hospital del Mar de Barcelona.

Superioritat manifesta

La fiscalia considera que els tres nois es van encarar amb Pérez Barroso «de comú acord, amb la intenció d'atemptar contra la seva vida» i aprofitant que «la seva situació de superioritat manifesta disminuïa notòriament la possibilitat que –la víctima– es pogués defensar». Per això entén que els tres menors són responsables d'un delicte d'homicidi, tot i que demana mesures diferents per a ells. Així doncs, per a Julio i Aitor sol·licita sis anys d'internament i quatre més de llibertat vigilada, mentre que per a Jahdai demana quatre anys d'internament i tres de llibertat vigilada. D'altra banda, la fiscalia reclama que els menors i els seus pares indemnitzin amb 350.000 euros la família de la víctima, que exerceix l'acusació particular. En aquests moments, els tres nois es troben en llibertat vigilada mentre esperen el judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.