Successos

el cas de la dona esquarterada a sant pere pescador

El jardiner creu que el belga li volia encolomar el crim

Presenta al jutjat una denúncia contra Imandt, a qui culpa de les seqüeles psíquiques que li va causar la visió del cos trossejat i les lesions que es va fer fugint

Diu que li feia tocar coses perquè deixés ditades a la casa

Mohamed Halile, l'home que va descobrir l'assassinat i esquarterament d'una dona belga en un habitatge de Sant Pere Pescador, ha presentat una denúncia contra l'home empresonat pel crim, Daniel Imandt, que considera culpable de les lesions que es va fer a casa seva i de les seqüeles psíquiques (angoixa, insomni...) que pateix per culpa de la macabra visió del cos trossejat. Halile, a més a més, està convençut que Imandt no tan sols el volia implicar en el crim obligant-lo a fer desaparèixer el cadàver, sinó que pretenia que les sospites es dirigissin cap a ell i per això va procurar que deixés empremtes dins de la casa i fins i tot a les bosses que contenien el cos. Halile ha decidit agafar el toro per les banyes. Ha contractat els serveis d'un advocat, el lletrat Joaquim Vila, que ahir mateix va presentar al jutjat número 7 de Figueres (el mateix que instrueix la causa de l'assassinat) un escrit en què demana que les declaracions que ha formulat fins ara Halile davant la policia i davant del jutge tinguin valor de denúncia contra Daniel Imandt. Juntament amb l'escrit de denúncia, el lletrat Joaquim Vila ha aportat els informes mèdics que descriuen les ferides que es va fer Halile a la casa d'Imandt i també els informes de les seqüeles psicològiques que li van ocasionar els traumàtics fets viscuts per Halile el diumenge 26 de setembre. Halile s'ha de medicar pel trastorn psicològic i, segons assegura, té seriosos problemes per dormir.

Halile no era el jardiner d'Imandt. Segons va explicar en les seves declaracions, tot just feia uns quinze dies Imandt l'havia anat a trobar i li havia dit si estaria disposat a fer feines de jardineria per ell els dies que el jardiner que li feia els treballs habitualment fos fora o no pogués assumir la feina. Halile havia anat a la casa d'Imandt un parell de cops a fer feinetes. El diumenge dia 26, havia anat a donar menjar a uns gats que té, que sol alimentar amb restes que li donen en bars i restaurants, i quan va passar pel bar on sol anar li van dir que el belga hi havia anat un parell de cops demanant per ell de forma força insistent. Al cap de poca estona va tornar a aparèixer el belga i li va dir que necessitava que anés a casa seva de forma urgent. Halile s'hi va resistir un xic perquè havia quedat amb una altra persona per fer altres coses. Però Imandt va continuar insistint i assegurant-li que no li ocuparia gaire temps. “Només hi estarem deu minuts”, afirma que li va dir. I finalment, Mohamed Halile va pujar al Jaguar del belga i junts van anar fins a la casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.