Successos

EL CRIM DE SANT PERE PESCADOR

Identifiquen la dona esquarterada gràcies a les dents

La fórmula dental va ser clau per confirmar la identitat de Sabrina

La seva família farà l'acusació

La certificació de la identitat de la dona trobada esquarterada a Sant Pere Pescador es va poder fer d'una forma ràpida perquè l'equip de metges forenses que va fer l'autòpsia va disposar de seguida de la fórmula dental de Sabrina Tverbouss-Twerdy i es va comprovar que les característiques coincidien plenament amb les de la víctima. I, per tant, no va fer falta demanar l'empremta dactilar a les autoritats belgues ni tampoc esperar que cap familiar oferís una mostra d'ADN.

La víctima, de 38 anys, mare de dos fills, era originària de la població belga Braine-l'Alleud. Havia fet de dependenta en uns grans magatzems de la cadena Etam a Waterloo, però ara estava sense feina, segons exposava ella mateixa en el seu perfil a internet. Un representant dels pares de Sabrina (que segons la premsa belga, actualment resideixen a Rússia) ja ha iniciat els tràmits per buscar representació lletrada a les comarques gironines i personar-se a la causa judicial com a acusació particular contra Daniel Pierre Imandt, el sospitós del crim, ara empresonat per assassinat i profanació de cadàver.

LA DATA

26.10.10
Es va trobar el cadàver esquarterat i repartit en bosses en una casa de Sant Pere Pescador.

Té gènere la violència?

El fet que no hagi estat aclarida del tot la relació que mantenien actualment Sabrina Tverbouss-Tverdy i Daniel Imandt està comportant dificultats en els àmbits polític i protocol·lari. Així, els responsables de comptabilitzar els casos de violència de gènere –entesa sempre com a violència contra la dona– de la subdelegació del Govern de Girona no tenen clar si han de passar el cas a l'observatori d'aquest tema de Madrid que comptabilitza tots els casos. Un problema similar va tenir l'Ajuntament de Sant Pere Pescador, que, inicialment, volia aprovar en ple un manifest de rebuig de la violència de gènere, agafant de model un text que els va passar l'àrea de serveis socials del consell comarcal. Finalment va optar per manifestar “condemna i repulsa per l'assassinat comès i qualsevol acte de violència”, a l'hora que van mostrar el condol a la família de la víctima. La casualitat ha fet que el problema s'hagi eliminat tot sol a nivell judicial, ja que es dóna la circumstància que el jutjat número 7 de Figueres, específic per a la violència de gènere, estava de guàrdia el dia de la troballa del cadàver i per tant té assignat el cas de totes maneres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.