Successos

crims

L'esquarterada va morir per ferides d'arma blanca

Els forenses, que han tardat tres dies a acabar l'autòpsia, han pogut determinar que es tracta d'un homicidi i que es va cometre amb arma blanca

Es confirma que la víctima és una dona belga anomenada Sabrina

Tres dies han trigar els especialistes forenses a acabar l'autòpsia al cadàver de la dona que va ser esquarterada a Sant Pere Pescador. Els treballs, que van començar dilluns al migdia, van acabar ahir a la tarda i van servir per determinar que es tracta d'un homicidi comès amb arma blanca. Aquesta conclusió és clau per a la investigació, ja que ara es pot descartar la possibilitat, que abans s'havia de considerar, que l'autor de l'esquarterament s'hagués limitat a fraccionar el cos per fer-lo desaparèixer però que la mort no fos de naturalesa criminal. Ara queda per determinar quina intervenció va tenir en la mort de la dona i en l'esquarterament l'únic sospitós detingut pel cas, el belga Daniel Pierre Imandt, que és l'amo de la casa on va ser trobat el cos i que encara no ha donat la seva versió dels fets.

Imandt havia estat citat a declarar ahir al jutjat número 7 de Figueres, però el jutge va optar per prorrogar la detenció fins divendres a la tarda per poder disposar primer dels resultats de l'autòpsia i dels informes que li havien d'aportar els investigadors dels Mossos. A part de la pròrroga de la detenció, el jutge ha decretat ara el secret de sumari de les actuacions durant un període de trenta dies, cosa que suposa que la defensa d'Imandt, que exerceix Carles Monguilod, no podrà conèixer el curs de les investigacions ni accedir al contingut de les diligències judicials.

Amb l'autòpsia acabada, el jutge ha tornat ha programar per avui la declaració d'Imandt, que dimarts es va negar a declarar davant dels Mossos i que tampoc va donar cap explicació durant l'aixecament del cadàver, que va presenciar, ni durant la inspecció ocular que la policia científica i la comissió judicial van realitzar dilluns a la finca anomenada Can Jordi, al camí del Joncar de Sant Pere Pescador.

El cadàver esquarterat, tallat en sis trossos (cap, braços, tors i cames) i amb les vísceres a part, va ser trobat en dues neveres i una capsa després que un home que feia tasques de jardiner a la casa d'Imandt es presentés ferit i ben espantat a la comissaria dels Mossos i expliqués que el seu patró li havia dit de fer unes feines extres i que li havia ensenyat un paquet del qual sobresortia un peu humà. El jardiner es va esverat tant amb la visió del peu que va travessar amb el seu cos la vidriera que dóna a la terrassa i va fugir corrent pel jardí, on va deixar una reguera de sang, perquè es va tallar amb els vidres. El jardí també va ser inspeccionar pels Mossos amb gossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.