Successos

dona esquarterada a sant pere pescador

El detingut calla i l'autòpsia s'allarga

Aquesta tarda s'acaba el termini de 72 hores de detenció de Pierre David Imant i el jutge podria prorrogar-la

Ja fa més de dos dies que es va descobrir el cadàver d'una dona esquarterada en una casa de Sant Pere Pescador i l'amo de l'habitatge, el belga Pierre David Imant, encara no ha donat cap versió ni explicació sobre la macabra troballa que diumenge va motivar la seva detenció. Pierre David Imant havia de declarar formalment ahir davant dels Mossos a la comissaria de Roses però es va acollir al seu dret constitucional de no declarar i va tornar a callar igual que va fer durant l'aixecament del cadàver, diumenge, i durant la inspecció ocular, dilluns. Imant no va posar però cap objecció a que li prenguessin mostres d'ADN que els investigadors utilitzaran per comparar amb possibles mostres biològiques trobades a l'escenari del crim o al cadàver. El seu lletrat, Carles Monguilod, va justificar el silenci del detingut davant els Mossos, argumentant que la declaració policial no té cap mena de valor en un procediment per la llei del jurat, com el que es preveu que s'obrirà en aquest cas. Imant es reserva el dret de donar les explicacions davant del jutjat. Precisament, la declaració judicial està fixada inicialment per aquest matí a les deu però no es descarta que el jutge opti per prorrogar la detenció –que arriba al termini màxim de 72 hores aquesta tarda a les sis– per donar temps als Mossos per realitzar més proves i interrogatoris que ajudin a aclarir els circumstàncies del cas. I sobretot, per disposar d'un informe complert dels resultats de l'autòpsia i les anàlisis forenses que un equip d'especialistes van començar a realitzar dilluns al migdia i que es van allargar ahir tot el dia. Tot i així, no es descarta que avui els forenses encara tinguin feina per fer amb el cos.

Les anàlisis forenses per determinar la causa de la mort són especialment dificultoses per l'estat de fraccionament del cadàver. L'autor de l'esquarterament va tallar-li el cap, els braços i les cames. Els braços, tots dos en una bossa, i les cames, cadascuna en una bossa diferent, eren dins d'una nevera. El cap, en una altra bossa, i les vísceres, també embossades a part, eren en un altre frigorífic més petit. El tors l'havien dipositat en una caixa sense refrigeració. A falta de la certificació científica, tot apunta que la víctima és una dona belga de 38 anys anomenada Sabrina ja que es va trobar la seva documentació a la casa. La investigació treballa per aclarir quina era la relació d'Imant amb Sabrina.

Una dona que s'autodefineix com l'actual companya d'Imant, és a Bèlgica, on treballa, i dóna total suport al detingut, tal i com li ha comunicat en una carta que li ha fet arribar a la comissaria de Roses.

LA XIFRA

2
Dies
com a mínim, han dedicat els forenses a realitzar l'autòpsia i les anàlisis al cadàver esquarterat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.