Successos

crims

El cos trobat a Sant Pere era trossejat dins de cinc bosses

Tot fa pensar que la víctima era una dona belga que tenia la bossa de mà a casa del detingut, però caldrà certificar-ho a través de proves científiques

Els trossos eren repartits en dues neveres i una caixa

Confirmar la identitat de la dona trobada esquarterada a Sant Pere Pescador i la relació que tenia amb el detingut, David Pierre Imant, és l'objectiu prioritari del jutjat, dels Mossos d'Esquadra i dels pèrits forenses que treballen per aclarir el cas, que es va fer públic diumenge. Es treballa amb la hipòtesi que el cos és el d'una dona belga de 38 anys que es deia Sabrina, ja que la seva bossa de mà era a la casa del camí del Joncar on es va localitzar el cadàver. Dins de la bossa de mà hi havia una petició de renovació de passaport, a causa de robatori, i el document no tenia fotografia. Un document d'identitat a nom de Sabrina, amb foto, es va localitzat rere un moble. Tot i que la fotografia sembla que és de la dona morta, s'haurà de confirmar científicament que és la víctima, a través d'empremtes o d'ADN, ja que el cos estava totalment fraccionat. L'autor de l'esquarterament va tallar-li el cap, els braços i les cames. Els braços, tots dos en una bossa, i les cames, cadascuna en una bossa diferent, eren dins d'una nevera que tenia tretes les lleixes per guanyar espai. El cap, en una altra bossa, i les vísceres, també embossades a part, eren en un altre frigorífic més petit. El tors l'havien dipositat en una caixa sense refrigeració. Així es va trobar el cos la comissió judicial diumenge a la nit quan va entrar a l'habitatge per fer l'aixecament del cadàver, en presència del propietari de la casa, detingut una estona abans mentre conduïa un Porsche Cayenne en evident estat d'embriaguesa, i després que hagués saltat un control policial a prop de la casa, que ja havia estat acordonada pels Mossos.

Callat

El sospitós, David Pierre Imant, separat i pare de família, no va pronunciar ni una paraula diumenge sobre la seva relació amb els fets ni amb la persona que era esquarterada dins de la casa, luxosa però amb força desordre. De fet, els investigadors van considerar que Imant tampoc estava en condicions de ser sotmès a un interrogatori. Tampoc va pronunciar ni una paraula ahir quan va tornar a la casa per assistir, acompanyat del seu lletrat, Carles Monguilod, a la inspecció ocular de l'escenari del crim. Monguilod, que va remarcar que encara no hi ha formulada cap imputació formal contra Imant, va assegurar que el ciutadà belga estava “abatut i molt afectat”. Durant la inspecció d'ahir es va comprovar que les restes de sang eren visibles gairebé en totes les estances de la casa: a la cuina, al menjador, al dormitori i sobretot al lavabo. La banyera era plena d'aigua sanguinolenta, i submergida hi havia roba de dona, suposadament de la víctima, i draps que s'haurien fet servir per eixugar la sang.

Ganivets comissats

En l'escorcoll, els Mossos van comissar diversos ganivets de la cuina de l'habitatge, que seran analitzats per comprovar si tenen restes de sang de la víctima i per verificar si són l'arma del crim o si van ser utilitzats per esquarterar el cos.

En la inspecció ocular també es va comprovar que a la casa hi havia trencada una vidriera que dóna accés a una terrassa exterior. Els agents van comprovar que el vidre havia estat trencat des de l'interior, i tots els indicis apunten que el va travessar precipitadament el jardiner d'Imant quan va fugir de la casa i de l'amo, que pretenia que l'ajudés a fer desaparèixer el cadàver. En la fugida, el jardiner, un home pakistanès, va deixar una reguera de sang a l'exterior de la casa, a conseqüència de la ferida que es va fer travessant els vidres i que era ben visible quan va arribar a la comissaria de Roses.

La denúncia del jardiner, que es va presentar alterat i ferit a la comissaria de Roses, va ser clau per descobrir del crim.

La visió del peu

El jardiner va relatar que al matí s'havia trobat David Pierre Imant, per a qui feia feines esporàdiques a casa seva, en un bar de la població, i que el belga li havia proposat de guanyar-se uns diners extres fent una feina a la casa aquell dia. Van anar al xalet i, segons el jardiner, el belga li va obrir una nevera. Només de veure que d'una bossa en sortia un peu humà, va sortir corrents tan espantat que ni tan sols va obrir la porta, sinó que va travessar la vidriera de la terrassa.

Cavant al jardí

Els Mossos van fer ahir durant tot el dia un escorcoll exhaustiu de la casa, i a la tarda els agents fins i tot van estar cavant forats a la zona del jardí, on van col·locar un tendal per impedir que es veiessin els treballs que feien. En les tasques de recerca al jardí van fer servir gossos ensinistrats.

Com va morir?

El cos esquarterat va ser traslladat a la seu de l'Institut de Medicina Legal de Girona, on ahir durant tot el dia els pèrits forenses van treballar en l'autòpsia i per intentar aclarir una circumstància clau i difícil en aquest cas pel fraccionament del cos: la causa de la mort, que no es va poder determinar en una primera observació de les restes. Els especialistes, però, van aventurar que la víctima, tot i que al cos no s'hi havia iniciat el procés de putrefacció, hauria mort uns dies abans de ser localitzada.

La versió del detingut

El detingut tindrà ocasió d'explicar-se sobre la macabra descoberta del cos esquarterat a casa seva aquest matí en la declaració a la comissaria dels Mossos de Roses i en les pròximes hores quan passi a disposició del jutjat de Figueres. El jutge l'interrogarà quan disposi de l'informe policial amb tots els indicis que han recollit durant la inspecció i els interrogatoris de testimonis. Imant havia comprat la casa del camí del Joncar, anomenada Can Jordi, feia un any, aproximadament. Abans, quan encara convivia amb la dona, havia residit en una urbanització on ara encara viu una tia seva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.