Successos

policial

Tornen a detenir l'amo dels bordells Eden i Eclipse

Aquest cop la Policía Nacional també ha detingut l'amo de La Paloma Blanca en relació amb una xarxa que suposadament porta noies i també nois des del Brasil per fer-los prostituir als locals

La Policía Nacional va fer la nit de dimarts a dimecres una batuda simultània per escorcollar els clubs Eden (Melianta), Eclipse (Mont-ras) i La Paloma Blanca (Medinyà) i quatre domicilis (alguns d'utilitzats també per oferir serveis sexuals) a La Bisbal d'Empordà, Calonge i Barcelona. L'operació, dirigida sota secret de sumari pel jutjat número 3 de Girona, va acabar amb la detenció d'una vintena de persones, entre elles José Moreno, propietari de l'Eclipse i l'Edén; i Juan Rodríguez, l'amo de La Paloma Blanca. La investigació apunta que els amos dels bordells serien responsables d'un delicte de prostitució i tràfic de persones perquè proporcionaven diners a un intermediari, un noi brasiler i el seu company, perquè portessin des del Brasil noies i també nois per fer-los prostituir als locals. La investigació inclou sis testimonis protegits i diversos enregistraments de converses telefòniques que avalarien que es feia l'encàrrec de portar persones per fer-les prostituir. Entre els testimonis hi ha la declaració d'un noi brasiler que admet que pretenien fer-lo prostituir però que finalment va acabar treballant en altres menesters en un dels bordells escorcollats.

A La Paloma Blanca, van ser detinguts l'amo, Juan Rodríguez, i una dona, però ahir ja havien quedat en llibertat després de passar per la comissaria. En canvi, José Moreno, propietari de l'Eclipse i l'Edén, continuava ahir detingut, es va negar a declarar davant la policia i és previst que en les properes hores passi a disposició judicial.

200 grams d'“herbes”

L'operació policial es va iniciar després que en les escoltes que s'havien dut a terme durant la investigació, un dels nois brasilers detinguts va fer referència a unes “herbes”. Doncs efectivament, durant l'escorcoll de dimarts van trobar al noi brasiler, que freqüentava els locals investigats, una caixa amb fulles de marihuana. En total, el material comissat no superaria els 200 grams.

José Moreno s'ha fet un tip de trepitjar les comissaries en els darrers dos anys, ja que aquest és el tercer cop que se'l deté des del 2008 quan la Policía Nacional va irrompre als seus locals després que el cònsol del Brasil presentés una denúncia assegurant que noies brasileres eren esclavitzades als locals. El cònsol va actuar després que dues noies, que van dir que havien fugit de l'Edén, on eren maltractades, van anar a refugiar-se al consultat de Barcelona.

Delicte de blanqueig

En aquella primera operació van ser detinguts a part de l'amo, algunes persones que li feien feines de transport de les noies o de mitjancers per dur-les cap aquí. Tots van quedar en llibertat i el jutjat va continuar la investigació. Aquest estiu, Moreno va tornar a ser detingut, aquest cop per un delicte de blanqueig de capital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.