Punt divers

Acaben les obres de remodelació de la llotja de peix de les Cases d'Alcanar, que han costat 173.000 euros

L'empresa pública Ports de la Generalitat ha finalitzat les obres de remodelació de la llotja de peix del port de les Cases d'Alcanar (Montsià), un projecte emmarcat en el Pla de millora de les llotges de Catalunya. Les actuacions han permès l'adequació de l'edifici als nous requeriments sanitaris, ambientals i de qualitat, amb l'objectiu d'optimitzar el procés de comercialització del peix i potenciar l'activitat pesquera de les Cases d'Alcanar. L'actuació executada ha suposat una inversió de 173.000 euros. Mentre han durat les obres, els pescadors han continuat fent la subhasta del peix, de manera provisional, en una nau habilitada per Ports de la Generalitat, al costat de la llotja.

Segons Ports, la llotja de peix del port de les Cases d'Alcanar es troba ara adaptada als nous requeriments pel que fa a tancaments, paviments i revestiments. Amb les obres executades també ha dividit la superfície de l'edifici per zones d'ús, així l'espai s'ha distribuït en zona d'arribada i de descàrrega, sala de subhasta i zona de classificació i expedició. A l'interior de la llotja, la zona de compradors s'ha situat darrere de la línia de subhastes. A més, la remodelació ha permès crear una zona des d'on els visitants poden observar la subhasta del peix, sense interferir en les tasques del sector pesquer canareu. També s'ha habilitat un espai per a ús veterinari i un magatzem. Quant als serveis generals de la llotja, l'actuació ha suposat dotar l'equipament de noves instal·lacions d'aigua, electricitat i xarxa contra incendis.L'any 2009, el sector pesquer de les Cases d'Alcanar va assolir un volum de pesca de 322.385 kg, amb un valor de venda en llotja d'1,2 MEUR. Aquest port disposa d'un flota pesquera de dotze embarcacions.L'adequació de la llotja de peix del port de les Cases d'Alcanar és una actuació que forma part del Pla de millora de les llotges de Catalunya. El Pla, aprovat pel Govern l'any 2008 té com a finalitat adaptar els edificis a la normativa vigent en matèria de sanitat, qualitat i medi ambient. La rehabilitació de 21 llotges de peix arreu de Catalunya, que s'està duent a terme, suposarà una inversió total de 3,8 MEUR, finançada inicialment per Ports de la Generalitat. Després, un 50% d'aquesta inversió serà retornada a Ports pel departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, mitjançant el Fons Europeu de Pesca (FEP).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.