Punt divers

El COMEBE organitza visites guiades gratuïtes pels espais de la Batalla de l'Ebre

El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE) organitza, a partir del pròxim dissabte 29 d'agost i fins al 28 de novembre, visites guiades gratuïtes als espais més emblemàtics de la Batalla de l'Ebre. Els itineraris inclouen recorreguts per escenaris claus de la batalla i visites als centres d'interpretació de Corbera d'Ebre, Pinell de Brai, Vilalba dels Arcs o Batea, a la Terra Alta, perquè els visitants puguin conèixer de més a prop com van ser els darrers dies de la batalla més sagnant de la Guerra Civil. L'objectiu dels nous itineraris és atraure nous visitants i turistes a la zona, coincidint amb el setantè aniversari del final de la Guerra Civil.

Les rutes, que sortiran l'últim dissabte de cada mes des de Corbera d'Ebre, tenen una durada aproximada de quatre hores i estan dissenyades sota un eix temàtic determinat. El nombre de places és limitat.En la primera sortida, la del 29 d'agost, l'itinerari inclou visites al Poble Vell de Corbera d'Ebre -visita comú a totes les sortides-, on els turistes podran passejar entre les runes de les cases i carrers, que estan conservats tal com van quedar després dels bombardejos del 1938; al Memorial de les Camposines, a la Fatarella (Terra Alta); a l'espai històric de les Devees de la Fatarella, on hi ha un petit refugi ben conservat; i al centre d'interpretació Soldats a les Trinxeres, de Vilalba dels Arcs.El dissabte 26 de setembre, la visita guiada passarà, a més de pel Poble Vell de Corbera d'Ebre, per l'espai històric de la Serra de Pàndols a la cota 705, al Pinell de Brai (Terra Alta), on hi ha el monument d'homenatge als supervivents de la Lleva del Biberó; pel centre d'interpretació Les Veus del Front, de Pinell de Brai; i pel refugi de la plaça de la Font Gran de Benissanet (Ribera d'Ebre), refugi construït durant la batalla per les noies i els soldats que residien al municipi i restaurat i inaugurat recentment.La tercera sortida guiada es farà el 31 d'octubre i passarà per Corbera; per l'espai històric dels Barrancs a Vilalba dels Arcs, format per una llarga línia de trinxera amb refugis; pel lloc de comandament de l'exèrcit franquista del Coll de Moro a Gandesa, des d'on Franco va dirigir algunes de les contraofensives més importants de la Batalla; i pel centre d'interpretació Hospitals de Sang, a Batea.Finalment, el 28 de novembre es farà la darrera visita guiada, que recorrerà el Poble Vell de Corbera, el centre d'interpretació 115 dies del mateix municipi, el Memorial de les Camposines i l'espai històric de les Devees a la Fatarella.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.