Punt divers

Un taller fotogràfic al Pallars Sobirà guanya el concurs de projectes innovadors del Centre Tecnològic Forestal

Un taller fotogràfic amb el medi, la natura i la vida al Pallars Sobirà com a fons ha estat el guanyador del primer concurs de projectes innovadors i sostenibles convocat pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) en el marc del vuitè Congrés Internacional de Desenvolupament Rural. El treball, dotat amb 1.000 euros, el signa Olga Cuevas de Sort. El segon premi ha estat per al solsonins Joan Alcaraz i Beni Ballescà per un projecte que utilitza les plantes i els extractes en cremes per a la cura de la pell. Aquests dos projectes han estat els vencedors del total de 9 que es van presentar a concurs.

La guanyadora del concurs, Olga Cuevas, ha explicat que el seu projecte es tracta d'un taller fotogràfic que es faria al Pallars Sobirà. 'Morralet digital' vol ser una nova oferta que combina l'opció turística que implica l'observació, el coneixement i la conservació de la natura amb tallers i sessions pràctiques de fotografia digital i retoc. L'objectiu és integrar territori i tecnologia i fomentar l'activitat turística.Joan Alcaraz i Beni Ballescà s'han endut el segon premi per un projecte que fa ús de les plantes i els extractes amb l'objectiu de potenciar l'agricultura ecològica. Alcaraz ha explicat que el treball consisteix en l'elaboració de productes naturals per a la pell, com cremes o olis, fent servir plantes autòctones. Ara per exemple aquests solsonins treballen en sabons de tocador elaborats amb llet de cabra. Per fer la promoció i distribució el projecte proposa la creació d'un web, una botiga per Internet i la integració d'activitats lúdiques i culturals en el marc del desenvolupament de turisme rural mitjançant l'organització de tallers i xerrades.En l'entrega dels premis, que s'ha fet aquest dimecres, Rosa Florensa, directora de formació i desenvolupament local del CTFC, ha destacat que el jurat ha valorat la originalitat i la innovació dels treballs, el seu potencial de negoci i la seva incidència directa en el desenvolupament rural.El lliurament dels premis s'ha fet en el marc del congrés que se celebra fins divendres a Solsona. El certamen d'enguany se centra en les noves tecnologies i els nous mitjans de comunicació en el món rural que té com a clau la innovació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.