Punt divers

La Generalitat signa un acord amb Sora per dotar de serveis el nucli de Cussons

El director general d'Administració Local, Carles Bassaganya, i l'alcalde de Sora (Osona), Eudald Parcerisas (CiU) han signat aquest divendres l'acord pel que la Generalitat aporta 581.000 euros del programa 'Viure al poble' per fer una actuació integral al nucli de Cussons. Les obres que consisteixen en dotar de tots els serveis com urbanització o il·luminació de carrers tenen un pressupost total de l'1,1 MEUR. L'alcalde, Eudald Parcerisas, explicava que l'actuació al nucli de Cussons s'havia convertit en una prioritat pel govern després de que en el passat mandat s'hagués fet una actuació similar al nucli principal del poble on també 'hi mancaven molts serveis'.

El projecte que s'executarà contempla l'eixamplament de la carretera, la formació d'un passeig d'uns tres metres d'amplada amb una vorera a banda i banda i l'obertura d'un vial per donar accés a les masies i habitatges. A més d'habitatges al nucli també hi ha un edifici municipal. Aquest nucli està situat a la carretera BP-4654 en direcció al Collet de Sant Agustí. Bassaganya ha destacat la bona acollida d'aquesta primera edició del programa 'Viure al poble' on s'han presentat 139 municipis de fins a 2000 habitants per optar als 14 MEUR d'aquesta convocatòria. En total se n'han beneficiat 26 municipis catalans. Del projecte de Sora, Carles Bassaganya ha destacat el fet que és l'únic dels acceptats on 'no s'actua en el nucli capital' sinó en un nucli exterior per millorar la 'qualitat urbana' de les entre 30 i 40 persones que hi viuen. A més dels 581.000 euros de 'Viure al poble' la Diputació de Barcelona també hi aportarà poc més de 400.000 euros ja que l'ens provincial és el titular de la carretera BP-4654.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.