Punt divers

Detingudes tres persones a Gironella acusades de robar utilitzant el mètode de la taca

Els Mossos d'Esquadra del Berguedà, amb la col·laboració dels vigilants municipals de Gironella (Berguedà), han detingut tres persones, de nacionalitat xilena, per diversos delictes de furt o temptatives de furt a través del mètode de la taca. Els fets van passar el 26 de maig. La víctima, un home de 77 anys, acabava de treure diners d'una entitat bancària quan de sobte se li van apropar una dona i un noi i, sense que se n'adonés, li van llençar una substància. Tot seguit li van dir que tenia els pantalons tacats per la part de darrera. La dona va començar a netejar-li la taca però la víctima, que feia poc havia assistit a una xerrada sobre aquests delictes, va reaccionar per evitar-ho.

La víctima va comunicar els fets als vigilants municipals de Gironella, que van alertar els Mossos d'Esquadra. Immediatament, la policia va tancar els accessos i sortides de la població, la qual cosa va permetre detenir els estafadors a partir de la descripció facilitada. Els agents van aturar un vehicle amb tres ocupants: la dona i el noi que havia abordat la persona de més edat, i un home més gran, la feina del qual, presumptament, era la de localitzar les possibles víctimes. A l'interior del cotxe van trobar xocolata barrejada amb aigua, que feien servir per tacar les víctimes.Els Mossos també van comprovar que el cotxe en què viatjaven era de lloguer i que els tres ocupants podien estar relacionats amb altres delictes similars. De fet, tenien una gran mobilitat per tot el territori. La investigació va continuar i es va poder determinar que dos dels tres detinguts eren presumptament els mateixos autors que el 4 de maig van sostreure 1.500 euros a una dona de 84 anys, a Solsona, just quan els acabava de treure del banc.A més també se'ls imputa un altre cas de furt a Balaguer i s'investiguen altres casos de fora de Catalunya. Els detinguts són Ingrid Karina S. O., de 29 anys, de nacionalitat xilena i veí de Barcelona; Víctor Manuel V. M., de 48 anys, de nacionalitat xilena i veí de Barcelona i Alain Alejandro M. S., de 22 anys, de nacionalitat xilena i veí de Barcelona. Ingrid karina S. O. ha ingressat al centre penitenciari de Brians pel trencament de condemna que li prohibia entrar a l'estat espanyol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.