Successos

Cabrera de Mar

Dues condemnes alMaresme per no pagar drets d'autor

Un restaurant de Cabrera de Mar ha de pagar prop de 17.000 euros i un bar de Calella, 1.443 euros

L'empresa Miracle SA haurà d'assumir una multa de prop de 17.000 euros per no pagar els drets d'autors per la música que posaven als banquets i les convencions a un dels seus locals, la finca Mas Pujol de Cabrera de Mar. Així ho dicta una sentència ferma del jutge que condemna l'empresa a efectuar els pagaments reclamats per les entitats Agedi i Aie des de l'any 2005 fins al 2008. El responsable de Miracle, Xavier Rimblas, va lamentar ahir que aquesta ja és la segona sentència que han d'afrontar després que les mateixes entitats reclamessin pels espais que ocupaven a l'antic complex que Miracle també tenia a Cabrera de Mar. L'empresa havia pagat sempre a la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), però va ser a mitjan del 2005 quan l'entitat Agedi també va reclamar els drets d'autor. Aleshores, com molts d'altres restaurants de la comarca, es van assessorar en el gremi, que va fer una trobada amb els associats per tractar les demandes, i es va recomanar que no es pagués res fins que hi hagués una sentència ferma. Els restauradors es queixaven que diferents entitats els reclamaven quotes pel mateix.

Bar i local de copes

D'altra banda, una altra sentència ferma obliga el propietari del bar Tio Pepe de Calella a pagar 1.443 euros a la SGAE per la música que emeten els televisors del local. La decisió confirma la condemna que va imposar a l'establiment un jutjat mercantil de Barcelona l'any 2007 en què va ser obligat a pagar 14 euros mensuals pels anys 2006 i 2007 per la utilització del repertori musical de la SGAE a través dels televisors de l'establiment durant el dia. El bar, però, també havia de pagar uns altres 87 euros mensuals durant aquells dos anys “per utilitzar el repertori musical com a ambientació de caràcter necessari en l'explotació del negoci” i, a més, en qualitat de bar de copes a la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.