Punt divers

Ausàs signa un conveni amb l'Ajuntament d'Alp per impulsar el programa Viure al Poble

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, acompanyat del coordinador territorial de Governació a l'Alp Pirineu i Aran, Josep Ardanuy, ha signat el conveni de col·laboració amb l'alcalde d'Alp (la Cerdanya), Cosme Ruaix, per impulsar el projecte seleccionat dins del programa Viure al Poble, aquest divendres. El projecte d'Alp suposarà una inversió total de 988.617 euros al municipi. Aquesta inversió serà cofinançada pel Departament de Governació i el Fons europeu de desenvolupament regional (Feder) amb 483.155 euros. Les obres que es realitzaran a través del programa Viure al Poble hauran d'estar executades abans del 31 de desembre de 2012.

Viure al Poble és un programa del Departament de Governació i Administracions Públiques destinat a afavorir l'activitat econòmica i les iniciatives emprenedores que permetin la dinamització i el desenvolupament local dels municipis amb menys de 2.000 habitants. Els projectes seleccionats dins d'aquest programa responen a una estratègia per possibilitar l'aparició de noves iniciatives econòmiques. Un total de 26 municipis de Catalunya realitzaran projectes dins del programa Viure al Poble. El projecte d'Alp, juntament amb el d'Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà) i el de Vilaller (Alta Ribagorça), són els tres projectes seleccionats per al programa Viure al Poble a la demarcació de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran. Revitalització econòmica d'Alp El conveni signat entre el Departament de Governació i Administracions Públiques i l'Ajuntament d'Alp estableix els mecanismes de seguiment i avaluació del projecte Viure al Poble. Amb aquests objectius, s'ha creat un comitè de seguiment, integrat per dos representants de cada part, que farà visites sobre el terreny per comprovar l'evolució del projecte i que redactarà l'informe final.El projecte que s'hi durà a terme a Alp preveu l'adequació i l'embelliment dels carrers i places centrals i històrics del poble, la rehabilitació de la façana i coberta de l'equipament multifuncional de caràcter lúdic i cultural El Casino, i la millora de l'Oficina de Turisme i la seva promoció. Aquestes actuacions permetran empedrar els carrers, instal·lar noves línies elèctriques i de telefonia soterrades, restaurar el safareig de la Plaça de la Font i enjardinar alguns espais públics. També es preveu la incorporació d'aplicatius informàtics per a la gestió de dades i de la informació turística a l'Oficina de Turisme i l'adquisició d'equipaments audiovisuals que permetin una informació més dinàmica, immediata i interactiva. Aquest conjunt d'actuacions tenen per objectiu actuar i pal·liar les deficiències estructurals que es detecten al nucli del municipi, recuperar aquest espai neuràlgic i de qualitat pels veïns, amb la priorització dels vianants i afavorir la creació de dinàmiques comercials sostenibles, sense descuidar els serveis d'informació i atenció turística adreçats als visitants. Els projectes que es realitzaran a Alp en el marc del programa Viure al Poble permetran la valorització i conservació del patrimoni cultural i la recuperació de la cohesió social i el desenvolupament econòmic, tan comercial com turístic, a través de la sostenibilitat, i tenint en compte les possibilitats i necessitats del municipi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.