Punt divers

La paperera Aconda de Flaçà ja és història

El comitè d'empresa d'Aconda ha rebut aquesta tarda la pitjor notícia que podien esperar. El jutge ha acceptat definitivament l'ERO de la paperera de Flaçà (Gironès). Aquest és el pas definitiu que comporta el tancament de la fàbrica i l'extinció dels contractes dels 236 treballadors que aniran a l'atur. Després de mesos de batallar per trobar una sortida, el president del comitè d'empresa, Joan Brugué, ha culpat als bancs de no permetre que un altre grup paperer comprés Aconda i la salvés. 'És vergonyós que els que més diners guanyen no evitin que 236 persones vagin a l'atur', ha declarat. Els treballadors rebran una indemnització de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats.

'Ja feia dies que ens ho veiem venir però de totes maneres saber que és definitiu és una garrotada forta perquè no ens ho mereixem després del què hem lluitat'. D'aquesta manera ha rebut la notícia el president del comitè, que ha convocat una assemblea el pròxim dijous per explicar la situació als seus companys. Ja fa setmanes que la producció a la planta està aturada. Els treballadors han hagut de passar mesos d'angoixes. Primer la direcció de l'empresa va presentar un ERO. Després van entrar els administradors concursals a gestionar la fàbrica. El major desencís va ser quan Intermills, un grup paperer belga, es va fer enrere en la compra de la fàbrica quan tot semblava ja arreglat. I, per acabar, els bancs no han volgut compartir les garanties hipotecàries amb l'Institut Català de Finances, disposat a ajudar en la compra de la fàbrica que pretenia fer un grup paperer de l'Estat.Al final, tots els esforços han estat en va i la fàbrica tanca definitivament les portes. Els treballadors, 236, hauran d'anar a l'atur. Per això, Brugué ha dit que demanaran als ajuntaments de la zona que facin plans de recol·locació per afavorir que la gent pugui trobar feina el més aviat possible. 'No podem viure només de turisme, serveis i funcionaris', ha alertat Brugué que ha dit que cal que algú posi diners per aturar 'la sagnia' que pateix la indústria en temps de crisi a les comarques gironines. A més, Brugué ha reiterat que els bancs no han volgut recolçar l'operació de compra perquè 'volen especular amb els terrenys de la fàbrica'. 'Això és de jutjat de guàrdia', ha declarat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.