Punt divers

L'església de Sant Pere a Corbera d'Ebre rep 450.000 euros de l'1% Cultural per a la seva rehabilitació

El Ministeri de Foment destinarà 450.000 euros, a través de l'1% Cultural, a la rehabilitació de l'església de Sant Pere de Corbera d'Ebre (Terra Alta), quantitat que representa el 75% del pressupost d'execució, segons informa Foment. Aquesta intervenció és la tercera fase i última del procés de rehabilitació de l'antic temple, iniciat el 1988. El projecte se centra en la cripta, el campanar, la nau i les cúpules situades més al nord. Es tenen en compte actuacions de consolidació de la construcció, l'arranjament d'esquerdes, la demolició d'elements afegits, el condicionament de l'espai interior i l'execució d'una nova coberta lleugera i transparent que freni la degradació de les restes existents.

L'església de Sant Pere és un dels cinc projectes de recuperació del patrimoni històric de Catalunya que reben finançament de l'1% Cultural, amb una aportació total d'1,8 milions d'euros. Les altres quatre actuacions corresponen al pavelló de Sant Jordi de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona), l'ermita de Sant Urbà (Lleida), el castell de l'Ametlla de Segarra (Lleida) i el passeig de la Llibertat de Vielha (Lleida). Aquesta partida va ser aprovada pels ministeris de Foment i Cultural a la Comissió Mixta de l'1% Cultural celebrada aquest dimarts a la tarda a Madrid.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.