Punt divers

Intermills no comprarà Aconda de Flaçà i 240 persones podrien quedar sense feina

El futur de la paperera Aconda, a Flaçà (Gironès), torna a ser molt negre. L'esperança que l'empresa belga Intermills havia donat als 240 treballadors de la planta s'ha esfumat. Fa tres setmanes que el jutge va autoritzar la compra d'Aconda per part del belgues però, sorprenentment, Intermills no ha fet pràcticament cap dels passos que l'acord requeria. Davant aquesta situació, els administradors concursals que s'encarreguen de la fàbrica des de finals de l'any passat han decidit aquesta tarda no comptar amb Intermills i reiniciaran els tràmits per tancar l'empresa. Un cop el jutge accepti l'expedient, Aconda tindrà 21 dies per trobar un nou comprador que pugui salvar l'empresa.

Els administradors concursals van llençar un últim avís a Intermills el passat dimecres i li van donar 48 hores per complir els requisits estipulats a l'acord de compra si volia fer-se càrrec de la paperera de Flaçà. Passat aquest termini, els administradors concursals han comunicat aquesta tarda al comitè d'empresa que no hi ha acord i que s'inicia de nou el procés per tancar la fàbrica.Els suposats compradors belgues no han renegociat els crèdits que ja tenia la paperera amb els bancs, no ha arribat a cap acord amb l'Institut Català de Finances -que precisament ja havia demanat a Intermills Belgium que millorés l'oferta de compra el passat 3 d'abril-, ni tampoc ha presentat l'aval de 250.000 euros al qual s'havia compromès. De tots els punts, Intermills només havia avançat en la subrogació dels 240 contractes dels treballadors. El president del comitè d'empresa, Joan Brugué, ha indicat que no saben què li ha passat a la inversora belga però que les notícies que els arriben és que també té problemes i que, fins i tot, té la planta intervinguda per falta de liquiditat. Brugué, ha lamentat la mala sort que els persegueix però s'ha mostrat confiat que en els pròxims dies puguin trobar una solució. 'No ens mereixem això després de tot el què hem lluitat i pensem seguir lluitant', ha afirmat Brugué, tot i que ha reconegut que cada vegada creu menys en el projecte. Des que va començar aquesta situació, els treballadors han sostingut que l'empresa és viable.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.