Punt divers

Les Garrigues disposarà d'un centre de referència i d'una aula mòbil per fomentar l'ús de les TIC a la comarca

PONENT

La comarca de les Garrigues, en el marc del programa Ciutats Digitals que impulsa el Departament de Governació, posarà en marxa diferents activitats i infraestructures per fomentar l'ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC) a la comarca potenciant la formació i afavorint la instal·lació o creació d'empreses que dediquin a les noves tecnologies. De moment, el projecte preveu la construcció d'un centre de referència de les TIC a les Borges Blanques; que tots els municipis disposin d'un punt amb ordinadors i connexió a Internet; i l'adquisició d'una aula mòbil i d'un aparell per fer videoconferències, ambdós instruments per formar els veïns en les TIC.

El programa Ciutats Digitals té per objectiu promoure i implantar la societat de la informació i l'accés a les noves tecnologies en l'àmbit local. Per aconseguir aquest objectiu, el programa preveu posar en marxa diferents iniciatives a la comarca de les Garrigues, d'ara i fins al 2010. Entre aquestes, destaca la creació d'un centre de referència comarcal de les TIC. El centre, que entrarà en funcionament al mes de maig, s'ubicarà a la cantonada entre els carrers Carme i Nou de les Borges Blanques, en una antiga casa de dos pisos que s'està reformant. El centre disposarà de diversos ordinadors amb connexió a la xarxa, d'un espai on fer-hi teletreball a més d'oferir assessorament sobre noves tecnologies als usuaris. Altrament, dins el programa Ciutats Digitals a les Garrigues també està prevista la creació de punts TIC a cadascun dels municipis de la comarca amb ordinadors i Internet sense fils i el desenvolupament d'un pla de formació comarcal que té com a objectiu formar en les TIC unes 500 persones fins al 2010.  També es vol promoure el programari lliure; evitar la fractura digital en els entorn més rural i menys industrialitzats; i compartir experiències i projectes amb altres territoris o comarques. Així mateix, el Consell Comarcal de les Garrigues ja ha previst l'adquisició d'una aula mòbil amb ordinadors per poder oferir formació presencial als diferents municipis i empreses i aparells de videoconferència, per fer la formació a distància.Concretament, el programa vol impulsar la creació d'espais on es localitzin i s'impulsin iniciatives empresarials amb un alt valor afegit tecnològic a més de desenvolupar serveis digitals dirigits a la ciutadania i a empreses de la zona. A més, pretén que les entitats locals esdevinguin referents al territori tant per la ciutadania com per empreses i pels agents econòmics i socials. El conseller de Governació, Jordi Ausàs, que ha assistit a la presentació del programa a les Garrigues ha destacat que 'Ciutats Digitals' és una eina que serveix 'per vertebrar el territori, potenciant i estenent l'ús i la implantació de les TIC'.  Així, el president del Consell de les Garrigues, Josep Lluís Balsells, ha afirmat que amb iniciatives com aquesta les Garrigues pot evitar 'l'escletxa digital'.El Consell Comarcal de les Garrigues ha pressupostat la posada en marxa del conjunt d'iniciatives en uns 385.322,14 euros, dels quals Governació n'aporta 239.732 en el marc del programa 'Ciutats Digitals'. El departament ha destinat al conjunt de Catalunya més de quatre milions d'euros per desenvolupar durant el període 2008-2010 els deu projectes aprovats en el marc del programa 'Ciutats Digitals'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.