Punt divers

La nova Plataforma Ribera d'Ebre denuncia les 'agressions mediambientals' que pateix la comarca

TERRES DE L'EBRE

Diverses associacions i persones individuals han format la nova Plataforma Ribera d'Ebre, que sorgeix després de la dissolució de la Plataforma en Defensa de la Ribera d'Ebre. La nova entitat ha denunciat aquest dimecres les 'amenaces mediambientals' que 'planen' sobre la Ribera d'Ebre, com la possibilitat que la comarca aculli el magatzem centralitzat de residus nuclears, el perllongament de la vida de les centrals nuclears, el 'projecte de macroabocador' de Riba-roja d'Ebre, la central gasificadora de plàstics de Móra la Nova o el retard en la neteja del pantà de Flix. L'entitat ha criticat que 'la classe política' de la comarca és 'excessivament contemplativa i passiva' vers aquestes 'agressions'.

Membres de les entitats Jóvens de les Terres de l'Ebre, Aturem les Nuclears, la Plataforma en Defensa de la Terra Alta i l'Agrupació Excursionista la Picossa de Móra d'Ebre, a més de persones a títol individual, han format la nova Plataforma Ribera d'Ebre que, en una reunió a Flix, ha analitzat i avaluat la situació mediambiental del territori en general i, en concret, de la Ribera d'Ebre. L'entitat ha denunciat les 'amenaces mediambientals' que 'planen' sobre la comarca i ha manifestat que 's'afegeixen a les ja existents', com ara el 'deficient funcionament' de les centrals nuclears, la central tèrmica i el parc fotovoltaic de Flix, el 'deficient control hidrològic de l'Ebre' des de les centrals de Flix i Riba-roja d'Ebre, la 'problemàtica' de la planta química de Flix, 'l'augment injustificat' de regadius, el 'deficient tractament de la gestió dels residus' i el 'macroabocador de Tivissa'. La Plataforma considera que aquestes indústries i actuacions 'perjudiquen notablement la comarca' des dels punts de vista ecològic, sociocultural, econòmic i paisatgístic, i ha afegit que 'haurien de ser motiu de preocupació' dels dirigents polítics de la Ribera d'Ebre.Així, l'entitat ha mostrat la seva 'decepció' envers 'la classe política dirigent de la comarca' pel tractament i la gestió que està fent d'aquests 'seriosos problemes', i ha afegit que els actuals dirigents polítics 'no han respost a les expectatives generades' i han 'oblidat' les actuacions polítiques 'que havien promès en les campanyes electorals'. Segons la Plataforma, els polítics riberencs 'han estat i continuen sent excessivament contemplatius i passius' amb relació a les 'agressions' a la comarca, i ho fan 'des de posicions sorprenentment localistes i excessivament tolerants'.La nova Plataforma s'ha adherit a la marxa 'Camposines-Ascó', convocada per al pròxim 17 de maig per l'agrupació Aturem les Nuclears.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.