Punt divers

Les entitats de Solsona ja tenen quatre propostes d'espais públics per dedicar a Xavier Jounou

Les entitats de Solsona treballen per escollir un espai públic de la ciutat per recordar l'alcalde Xavier Jounou, que va morir el 13 de gener passat a causa d'un càncer de pàncrees. Amb aquest objectiu la junta directiva de Volem Decidir va impulsar la constitució d'una plataforma d'entitats per tal de tirar endavant una iniciativa popular. De moment, la taula d'entitats ha rebut la proposta del Club Bàsquet Solsona que planteja posar el nom de l'alcalde al nou pavelló; les de Volem decidir que ho demanen per al nou Centre Cívic i pel parc que queda sota el club de jubilats. Per la seva banda, l'escola El Vinyet proposa posar el nom de Jounou a un carrer que donarà al nou centre.

'Pensem que Solsona s'abocarà en la iniciativa perquè el Xavier era una persona molt estimada', ha recordat Pilar Ciuró, membre de Volem Decidir, l'entitat impulsora de la idea. A més, Ciuró ha recordat que Jounou tenia una estreta vinculació amb diferents entitats de la ciutat.Al llarg de la seva vida, el desaparegut alcalde s'havia implicat en diverses entitats solsonines, com el Club Bàsquet Solsona, el grup de teatre Lacetània o bé l'Orfeó Nova Solsona, entre moltes d'altres.Ciuró destaca que estan contents de l'acollida de la iniciativa entre les entitats i recorda que, en l'actualitat, n'hi ha un total de 21 que s'hi han adherit. Des de Volem Decidir han recordat que les entitats encara tenen temps de presentar les seves propostes fins al 18 de febrer.Pilar Ciuró ha explicat que la taula d'entitats es reunirà el 20 de febrer per escollir les propostes que aniran a la iniciativa popular. En aquest sentit Ciuró ha comentat que si hi ha una 'dispersió molt gran' se'n triaran quatre i que si n'hi ha poques pot ser se n'elegiran una o dues.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.