Punt divers

Torelló rehabilitarà un edifici dels jardins Vicenç Pujol com a oficina per gestionar la rehabilitació del casc antic

Torelló començarà executant la Llei de Barris de la que ha estat beneficiari condicionant l'edifici que hi ha als jardins Vicenç Pujol, coneguda popularment com la casa del jardiner. Aquest espai serà on s'ubicarà l'oficina que gestionarà aquest pla i també l'oficina municipal d'habitatge. D'aquesta manera l'ajuntament osonenc comença a enfilar la rehabilitació integral del nucli antic. El primer tinent d'alcalde i regidor d'urbanisme, Lluís Bassas (CiU), assegura a ACN que tot i que l'ajuntament haurà d'aportar al global de la rehabilitació 4,13 MEUR el fet que les finances municipals tinguin un endeutament 'baix' permet fer un bon pla per assumir aquesta inversió.

Segons es contempla en la normativa d'aquest pla, segons explica Lluís Bassas, durant el primer any de desenvolupament del projecte només es pot executar un 2,22% del total del projecte. En aquest any es prioritza rehabilitar aquest edifici on durant els quatre anys que es facin les actuacions de rehabilitació hi haurà l'equip de persones que executarà el projecte. El cost total de la rehabilitació és de 250.000 euros. En aquest espai també s'hi vol condicionar un espai per poder fer funcions de magatzem del material d'algunes activitats que es fan als jardins Vicenç Pujol.Per Bassas el fet que Torelló hagi obtingut finançament de la Llei de Barris permet fer actuacions al municipi que serien difícils de tirar endavant en un període amb una situació econòmica 'complexa' com la que s'està a travessant actualment. Amb aquest programa del que ha estat beneficiari el consistori osonenc la Generalitat hi aporta el 50% dels 8,26 MEUR en que s'ha fixat el seu cost. El primer tinent d'alcalde diu que les finances municipals poden suportar el fet d'haver d'assumir 4,13 MEUR perquè no tots han de ser una aportació directe de l'Ajuntament sinó que poden venir a través d'altres aportacions. L'àmbit d'intervenció del pla engloba el nucli antic i la zona esportiva contigua aquest nucli. Les actuacions més destacades són el condicionament de carrers i de la Ronda Pollancredes; la millora ambiental del riu Ges, la rehabilitació d'elements comuns dels edificis; la construcció de la sala polivalent annexa al pavelló; el soterrament de contenidors de recollida selectiva; la construcció d'un aparcament i l'impuls de programes socials destinats a gent gran i a la diversitat de la població.Respecte al calendari, Lluís Bassas té clar que en principi s'hauria de poder acomplir amb quatre anys sense la necessitat d'haver de fer una prorroga. En aquest sentit Bassa assenyala que alguns dels projectes que s'hi contemplen ja s'hi està treballant com és el cas d'un aparcament de dissuasió de l'antiga fàbrica Vitri o l'hotel d'entitats que s'ha de fer a la plaça Nova.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.