Punt divers

Endesa regula el cabal d'aigua de la Noguera Pallaresa per facilitar la pràctica del ràfting

ALT PIRINEU I ARAN

La companyia Endesa regula un any més, i de forma coordinada amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, el cabal d'aigua del riu Noguera Pallaresa amb el propòsit de facilitar la pràctica del ràfting en un tram de 30 quilòmetres. La regulació i adequació del flux d'aigua afecta diàriament els municipis de Sort i Llavorsí. Aquestes mesures de la companyia possibiliten la celebració de fins quatre competicions esportives des del 14 d'abril fins el 26 de juliol. A més d'aquesta regulació diària, des del 14 al 19 d'abril, la companyia modula un flux d'aigua de 30 metres cúbics per segon durant vuit hores -des de les centrals de Llavorsí i La Torrasa- per a la prova del premundial del 2010.

El nivell de l'aigua es controla des de març fins a l'octubre per aquest esport sempre que les condicions hidrològiques ho permetin. Anualment, Endesa també col·labora en la modulació del cabal constant d'aigua adequat per al desenvolupament del concurs de pesca internacional, que aquest any se celebrarà entre el 16 i el 19 de juliol en el tram comprès entre les centrals de Llavorsí i La Torrassa. Igualment, la Companyia contribueix anualment a la celebració del descens dels Raiers cada primer cap de setmana de juliol, amb l'adequada gestió i coordinació dels recursos hidràulics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.