Punt divers

El Govern augmenta a 16.000 ha afectades per la neu a la Garrotxa però no la declararà Zona d'Actuació Urgent

COMARQUES GIRONINES

Medi Ambient calcula que la nevada del 26 de desembre ha afectat a un total de 27.000 hectàrees a les comarques gironines, la majoria a la Garrotxa amb 16.000, 1.000 més del que s'havia estimat inicialment. La directora general de Medi Natural, Núria Buenaventura, ha anunciat dues línies d'ajuts per als propietaris i ens locals que podrien arribar a uns 5 MEUR, una xifra que no s'aconseguirà només dels pressupostos d'aquest 2009 sinó que s'hi arribarà en els pròxims anys. El departament descarta declarar Zona d'Actuació Urgent, com havien demanat els alcaldes garrotxins, al considerar que és un tràmit administratiu llarg que no és necessari, perquè les actuacions s'estan fent amb celeritat.

Segons les últimes dades recollides, l'afectació total d'hectàrees per la nevada a les comarques gironines arribaria a 27.000 hectàrees, de les quals 16.000 es corresponen a la Garrotxa, 8.500 a l'Alt Empordà, 1.300 al Ripollès i unes 900 aproximadament a la Selva. Aquestes zones tenen una afectació que oscil·la entre el 20% i el 80%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.