Punt divers

1.500 persones han participat a la mostra d'energies renovables que organitzava a Lleida l'Agència de l'Energia

PONENT

1.200 alumnes de diferents centres educatius i uns 200 adults han participat durant aquesta setmana a la jornada de portes obertes que s'ha celebrat a diferents equipaments relacionats amb les energies renovables a la demarcació de Lleida. L'activitat organitzada per l'Agència de l'Energia de Lleida mostrava equipaments com ara una instal·lació solar tèrmica a l'edifici CREA de la Universitat de Lleida, una planta solar fotovoltaica a El Poal, el parc eòlic de la serra del Vilobí, una construcció bioclimàtica sostenible a Juneda o l'aprofitament de la biomassa.

Al CEIP el Sitjar de Linyola hi ha la primera caldera de 220 volts que funciona amb biomassa que es produeix en una empresa de la mateixa població al pla d'Urgell. La biomassa consisteix en usar com a combustible renovable el pelet que s'obté de la transformació de les restes de fusta com serradures, arbres i branques caigudes. El pelet s'emmagatzema en una sitja i es crema en calderes que serveixen per ús domèstic o industrial, Una caldera pot servir per un bloc de pisos permetent tenir aigua calenta i calefacció graduat a cada pis.
Les calderes de Biomassa tenen un cost molt elevat però que es pot amortitzar en quatre anys i suposa un estalvi de combustible que pot suposar fins al 50% respecte al gasoil o el gas a part de ser renovable. Aquesta energia encara està poc establerta segons el tècnic de l'Agència de l'Energia, Enric Betran, perquè la normativa va afavorir les plaques fotovoltaiques, però s'espera que vagi augmentant el seu ús quan baixin els preus de fabricació. L'Agència de l'Energia de Lleida organitza aquestes jornades de portes obertes coincidint amb la setmana de l'energia renovable europea per donar a conèixer com funcionen les energies renovables, amb exemples reals al propi territori. Aquest és el primer any que es fa aquesta activitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.