Punt divers

Joan Salarich recull en un llibre la història del Festival Internacional de Cinema de Muntanya de Torelló

CATALUNYA CENTRAL

El director del Festival Internacional de Cinema de Muntanya i Aventura (FICMA) de Torelló, Joan Salarich, recull en el llibre 'Cinema i muntanyes. 25 anys de Festival a Torelló' la historia d'aquest certament. El llibre, que ha estat editat per la fundació que organitza el festival, també repassa l'evolució que ha tingut com a genere el cinema de muntanya. El pròleg d'aquesta primera edició que es posa a la venda coincidint amb la diada de Sant Jordi ha anat a càrrec de l'alpinista Joan Manuel Anglada, que es col·laborador del festival. Aquest llibre es va començar a preparar l'any 2006 quan el certament va celebrar la seva 25a edició.

La primera part del volum presenta la història del cinema de muntanya. En el llibre Salarich no només fa referència als documentals sinó que també es fa ressò de pel·lícules de ficció que tenen la muntanya com a protagonista. El llibre repassa l'evolució des del primer film conegut que data de 1901 fins a l'actualitat.El segon bloc se centra en els 25 anys de festival però sense seguir una evolució cronològica. L'autor dedica un capítol per a cada un dels personatges més destacats que han passat pel certamen o bé els canvis més importants que hi han tingut lloc. Al final del volum una fitxa resumeix el contingut de cada edició com el número de pel·lícules dins i fora de competició, els països d'origen, les exposicions, el palmarès i el cartell.Del llibre, escrit íntegrament en català, se n'editaran 500 exemplars, que es podran adquirir a través de la pàgina web del Festival a les llibreries de la Vall del Ges i també en llibreries especialitzades. El dijous 16 d'abril el llibre es presentarà a la biblioteca Dos Rius de Torelló. El 22 d'abril es farà un acte a la llibreria Muntanya de Llibres de Vic i el 19 de maig a la llibreria Altaïr de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.