Punt divers

Les inversions del 2009 a Móra d'Ebre es duran a terme amb els ajuts de la Llei de barris i altres subvencions

TERRES DE L'EBRE

L'Ajuntament de Móra d'Ebre ha aprovat aquest dijous el pressupost municipal per al 2009, que supera els 5 MEUR (1 MEUR menys respecte al pressupost del 2008). Pel que fa a les principals inversions, com són les obres al nucli antic i a diversos carrers, l'alcalde de la ciutat, Josep Solé Biosca, ha manifestat que el consistori les durà a terme amb els ajuts de la Llei de barris i altres subvencions que l'Ajuntament espera rebre, com les del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). El pressupost ha estat aprovat amb els vots favorables de l'equip de govern (PSC i ERC) i el vot en contra de CiU, que ha criticat que les inversions 'es cenyeixen' a les obres de la Llei de barris.

Solé Biosca ha explicat que l'Ajuntament ha trigat 'molt temps' en elaborar el pressupost per 'ser curosos pel que fa a les inversions' i 'no ser optimistes sinó realistes'. Així, el consistori ha previst per enguany una reducció dels ingressos procedents d'impostos com l'IBI o l'IAE, i ha reduït 'de forma important' les despeses 'que no siguin d'obligat compliment'. 'És un pressupost bastant restrictiu i equilibrat', ha assenyalat l'alcalde, afegint que el pressupost preveu un estalvi net de 370.000 euros. Pel que fa a les inversions, el document inclou unes despeses d'uns 909.000 euros, mentre que els ingressos que rebrà a través de subvencions i ajuts seran de 776.000 euros. Per tant, l'aportació municipal prevista serà d'uns 134.000 euros. 'Hem concentrat les ajudes de la Llei de barris i altres com les del PUOSC', ha dit, i ha concretat que l'equip de govern 'ha buscat sinèrgies' perquè l'aportació de l'Ajuntament en les inversions sigui 'la menor possible'. Les principals actuacions d'aquest 2009, ha concretat Solé Biosca, seran les obres al passeig de l'Ebre i al carrer Santa Madrona, tot i que podria ser que també es duguin a terme millores al carrer de la Palla. 'Hi ha promotors interessats en fer les obres i estem en tractes per veure si podem incloure aquest carrer', ha afegit l'alcalde. Per la seva banda, el portaveu de CiU -únic grup a l'oposició a l'Ajuntament de Móra d'Ebre-, Joan Piñol, ha criticat que les inversions del pressupost 'se cenyeixen exclusivament a la Llei de barris, com si no hi hagués més poble', i que aquestes inversions 'seran finançades amb la resta de subvencions' que l'Ajuntament preveu aconseguir a través del PUOSC o del Pla d'Actuació Municipal (PAM). A més, Piñol ha justificat el vot en contra de CiU argumentant que l'equip de govern 'encara no els ha lliurat la liquidació del 2008' i per tant 'és difícil avaluar l'evolució que fa el pressupost quan no poden desxifrar on estan les minores i els augments'. Finalment, Piñol ha criticat que el govern local no ha tingut en compte CiU a l'hora d'elaborar el pressupost.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.