Punt divers

El Govern destina prop d'1 MEUR a netejar els boscos de les Terres de l'Ebre

CAMP DE TARRAGONA

La directora dels Serveis Territorials del Departament d'Interior a les Terres de l'Ebre, Pilar Andreu, ha dit aquest divendres a Tivissa (Ribera d'Ebre) que el Govern ha destinat prop d'1 MEUR a la neteja de boscos a les Terres de l'Ebre. Andreu ha explicat que les 117 persones contractades estaven a l'atur i s'organitzen en tretze equips de treball diferents liderats per un total d'onze enginyers forestals. L'objectiu d'aquesta campanya, d'una durada d'uns tres mesos, és netejar els boscos afectats pels darrers temporals del mes de febrer i reduir, al mateix temps, el risc d'incendi forestal. A tot el país, el Govern ha contractat prop d'un miler de persones i ha invertit prop de 7 MEUR.

Aquestes declaracions de la directora dels Serveis Territorials s'han fet amb motiu de la seva vista a Tivissa per tal de presentar aquesta campanya de neteja forestal i veure les diferents actuacions inciades aquesta setmana. A les Terres de l'Ebre, l'extensió total sobre la que es treballa és de prop de 300 quilòmetres de camins forestals. Entre d'altres poblacions, uns 88 quilòmetres afecten al municipi de Tivissa (Ribera d'Ebre), uns 10 quilòmetres a Amposta i uns 50 a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre).La distribució de les colles arreu del territori s'ha fet prenent com àmbit de treball les diferents extensions de les comarques de les Terres de l'Ebre i la superfície forestal afectada. La selecció de les persones s'ha fet a través del Servei Català d'Ocupació. Segons ha detallat Andreu, per la selecció dels candidats es va prioritzar la contractació de persones aturades que haguessin esgotat la prestació d'atur, subsidi i tinguin càrregues familiars.Les persones contractades han dut a terme un període de formació que ha inclòs, entre d'altres aspectes, indicacions bàsiques en matèria de seguretat i prevenció de riscos laborals, informació cartogràfica i descripció de cadascuna de les tasques que han de fer en les zones a què se'ls ha adscrit. A la presentació d'aquests treballs hi ha assistit també el cap de la Regió d'Emergències de les Terres de l'Ebre, Fèlix González, el director dels Serveis Territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge a les Terres de l'Ebre, Víctor Gimeno, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.